Minilex - Lakipuhelin

Toimitilan vuokraus omalle yritykselle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yritys voi ostaa yritykselle omat tilat tai asettua vuokralle. Toimitilan käytöstä aiheutuvat kulut ovat verovähennyskelpoisia yritystoiminnan kuluja. Toimitilat voivat olla myös oman asunnon yhteydessä, jolloin verottaja huomioi tämän työhuonevähennyksenä tai todellisten kulujen mukaisina verohuojennuksina. liiketilan vuokraaminen on yrityksen tilatarpeisiin reagoinnin kannalta usein helpompi vaihtoehto. Lisäksi vuokratilassa toimiminen ei sido yhtä paljon yrityksen pääomaa, vaan luovuttaa varallisuutta varsinaiseen liiketoimintaan.

Vuokrasopimuksella sovitaan muun muassa vuokrasuhteen kestosta sekä vuokran suuruudesta.

Vuokrasopimus voidaan sopia määräaikaiseksi tai toistaiseksi voimassaolevaksi. Määräaikainen sopimus päättyy nimensä mukaisesti määräajan kuluttua eikä sitä voida helposti kesken sopimuskauden purkaa tai irtisanoa. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus taas päättyy jommankumman osapuolen irtisanomisilmoituksen jälkeisen irtisanomisajan kuluttua.

Vuokrasopimuksella voidaan myös sopia, vastaako vuokralle tuleva yritys itse tietyistä tilan käyttöön liittyvistä kuluista, kuten sähköstä, vai sisältyykö tällaiset kulut vuokraan. Lisäksi vuokran suuruuteen voidaan vaikuttaa sopimalla esimerkiksi vuokralaisen tekemistä korjaustöistä vuokratilassa. Yrityksen vuokratessa tilaa, voidaan vuokrasopimuksen yhteydessä sopia myös tietyistä tila ja käyttäjäpalveluista, kuten siivous-, postitus ja kopiointipalveluiden hankkimisesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]