Minilex - Lakipuhelin

Liikehuoneiston vuokranalennus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikehuoneiston vuokra ilmenee vuokranantajan ja vuokralaisen solmimasta vuokrasopimuksesta. Yleensä vuokrasopimuksessa on sovittu joka vuotuinen vuokrankorotus, mutta on tietenkin mahdollista, että on sovittu vuokran alenevan vuosittain. Tämmöisiä sopimuksia harvoin solmitaan, mutta tietenkin vuokran alentamista koskevaa sopimusehtoa tulee noudattaa, jos semmoisesta on sovittu.

Käytännössä mahdollinen vuokranalennus tulee kyseeseen, jos vuokralainen vetoaa kohtuuttomaan korkean vuokran kohtuullistamiseen. Vuokralainen voi aina halutessaan vedota kohtuuttomuuteen ja tarvittaessa saattaa asian tuomioistuimen ratkaistavaksi. On tietenkin suositeltavaa, että asiasta pyrittäisiin ensin neuvottelemaan vuokranantajan kanssa. Tuomioistuin voi alentaa vuokraa ja määrätä, että vuokranantajan tulee palauttaa jo perimäänsä vuokraa. Vuokranantaja ei voi kuitenkaan joutua palauttamaan vuokraa ajalta ennen alentamisvaatimuksen esittämistä.

Vuokran alentaminen kohtuullistamisen kautta tulee usein kyseeseen, kun vuokranantaja suorittaa kiinteistöön korjaustöitä, jotka haittaavat vuokralaisen toimintaa liikehuoneistossa. Kohtuullistaminen voi tulla myös kyseeseen esimerkiksi, jos vuokralainen on erehdytetty suorittamaan poikkeuksellisen suurta vuokraa, joka on selvästi korkeampi kuin muiden lähellä olevien vastaavien liiketilojen vuokra. Sovitun vuokran maksaminen on kuitenkin aina pääsääntö.

Ongelmatilanteissa kannattaa olla yhteydessä lakimieheen.   

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]