Minilex - Lakipuhelin

Liikehuoneiston vuokra irtisanomisaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikehuoneiston toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kolme kuukautta, kun vuokranantaja irtisanoo sopimuksen, ja yksi kuukausi vuokralaisen irtisanoessa sopimuksen. Näitä irtisanomisaikoja käytetään kuitenkin vain, jos toisin ei ole sovittu.  Säännös ei ole siis pakottavaa oikeutta, minkä vuoksi siitä voidaan poiketa osapuolten vahingoksi. Irtisanomisaikaa voidaan tietenkin myös pidentää sopimuksella. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana sopimus on irtisanottu, jollei toisin ei ole sovittu.

Määräaikaista sopimusta ei voida irtisanoa ilman laissa olevaa perustetta kesken sopimuskauden. Vuokralaisen kuolema mahdollistaa kuitenkin sen, että kuolinpesä voi irtisanoa myös liikehuoneiston määräaikaisen vuokrasopimuksen samalla irtisanomisajalla kuin toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen. Kuolinpesän oikeutta irtisanoa vuokrasopimus ei voida rajoittaa sopimuksella.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Irtisanominen on toimitettava kirjallisesti toiselle osapuolelle. Vuokranantajan on myös ilmoitettava peruste irtisanomiselle. Jos irtisanomista ei ole toimitettu oikealla tavalla, se katsotaan tehottomaksi, milloin irtisanomisaika ei ala kulua.

Lisää tietoa liikehuoneistonsopimuksen irtisanomisesta saat lakipuhelimestamme. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa