Minilex - Lakipuhelin

Liikehuoneiston vuokran tarkistaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun liikehuoneisto vuokrataan, vuokrataan huoneisto nimenomaan liiketoimintaa varten. Kyseisestä faktasta johtuen onkin luontevaa, että sopimuskausi sovitaan usein muutamaksi vuodeksi kerrallaan, sillä liiketoiminta saattaisi häiriintyä jatkuvasta huoneiston vaihtamisesta. Usein liikehuoneistoa koskevassa vuokrasopimuksessa sovitaankin indeksiehdosta, jolloin vuokra pysyy sovitulla tasolla ilman sopimuksen muuttamista. Indeksiehdosta vuokrasopimuksessa sovittaessa sovitaan samalla korotetun vuokran maksamisesta, vuokralainen onkin velvollinen maksamaan indeksiehdon mukaisen korotetun vuokran, vaikkei hänelle olisikaan esitetty laskelmaa korotetusta vuokrasta. Liikehuoneiston vuokran yksipuolinen tarkistaminen onkin mahdollista, kun indeksiehdosta on sovittu tai vuokran muuttuminen on sidottu sopimuksella johonkin muuhun muuttujaan.

 

Jotta liikehuoneiston vuokran tarkistaminen olisi mahdollista yksipuolisesti indeksiehtoon perustuen, tulee sopimuksen olla voimassa toistaiseksi tai sen on oltava vähintään kolme vuotta kestävä määräaikainen vuokrasopimus. Jos määräaikainen sopimus on merkitty kestämään alle kolme vuotta, tulee vuokran tarkistamisesta sopia vuokranantajan ja vuokralaisen välillä, eikä yksipuolinen tarkistaminen ole tällöin mahdollista. Jos vuokra tai ehto, jonka mukaan vuokra määräytyy, on kohtuuton, voidaan vuokraa joko korottaa tai alentaa. Kohtuuttomuutta arvioitaessa otetaan huomioon liikehuoneiston sijaintialueen käyvä vuokrataso. Tämä käyvä vuokrataso ei kuitenkaan välttämättä ole edellytys liikehuoneiston vuokran muuttamiselle, sillä liikehuoneiston vuokraajan ei ole nähty tarvitsevan samanlaista suojaa kuin asuinhuoneiston vuokraajan. Edellä mainitun seurauksena ei liikehuoneiston vuokraa tarvitse välttämättä alentaa, vaikka sen sijaintialueen vuokrataso kokisi voimakkaankin matalasuhdanteen.

 

Jos sinulla jäi kysyttävää liikehuoneiston vuokran tarkistamisesta, neuvon sinua olemaan yhteydessä Minilexin lakimiehiin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]