Minilex - Lakipuhelin

Liikehuoneisto vuokra

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Laki liikehuoneiston vuokrauksesta antaa pohjan liikehuoneistojen vuokrasopimuksille ja asettaa sopimuksen varaisille asioille kuitenkin tiettyjä rajoja. Osapuolten välisellä vuokrasopimuksella on siis iso merkitys mahdollisten riitojen ratkaisemisessa. Liikehuoneiston vuokran määrä ilmenee tietenkin tästä osapuolten solmimasta vuokrasopimuksesta. Vuokra on lähtökohtaisesti vapaasti osapuolten sovittavissa. Tuomioistuin voi kuitenkin sovitella kohtuutonta sopimusehtoa toisen osapuolen eduksi. Itse vuokrasopimus voi olla joko toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen.

Liikehuoneiston vuokrasuhteen osapuolet voivat hyvin vapaasti sopia osapuolten oikeuksista ja velvollisuuksista. Laissa on aika vähän pakottavia säännöksiä. Vuokrasopimuksella ei voida kuitenkaan heikentää vuokralaisen oikeutta irtisanomissuojaan tai korvaukseen laittomasta irtisanomisesta. Vuokranantajalle ei voi myöskään sopimuksella antaa vuokrasopimuksen purkuperustetta, jota ei ilmene laista. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika voidaan kuitenkin sopia vapaasti. Laissa ei ole siis määritetty mitään irtisanomisaikaa, josta ei voitasi poiketa vuokrasopimuksella.

Kokonaisuudessaan liikehuoneiston vuokrasta voidaan sopia hyvin vapaasti. Tietenkin lain säädöksiä sovelletaan, jos säännös on pakottava tai jos toisin ei ole osapuolten välillä vuokrasopimuksessa sovittu. Lisää tietoa liikehuoneiston vuokrasta saat useista artikkeleistamme sekä lakipuhelimestamme. 

Mikäli olet epävarma asiakirjan soveltumisesta lakiasiaasi tai haluat saada tarkempaa neuvoa asiakirjaan liittyen, niin pyydämme kääntymään lakimieheen puoleen soittamalla lakipuhelimeen 0600 12 450. Voit myös pyytää lakimiestä laatimaan asiakirjasi tai sopimuksesi valmiiksi alusta loppuun.

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]