Minilex - Lakipuhelin

Liikehuoneiston vuokranantajan velvollisuudet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vuokranantajan velvollisuutena on luovuttaa huoneisto vuokralaisen saatavaksi sovittuna päivänä, jolloin vuokralaisella on oikeus saada huoneisto hallintaan. Vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen, jos huoneisto ei ole vapaa silloin on kuin on sovittu. Vuokranantajan velvollisuutena on luovuttaa huoneisto siinä kunnossa kuin on etukäteen sovittu.

Jos huoneistossa on olennaisia puutteita, tulee vuokranantajan kehotuksesta huolehtia puutteiden poistamisesta tai korjaamisesta. Muutoin vuokralainen voi purkaa vuokrasopimuksen tai korjata puutteen vuokranantajan kustannuksella. Kustannusten on oltava kuitenkin kohtuulliset. Näiden lisäksi vuokranantajan on ilmoitettava hoitotoimenpiteistä ja korjaus- tai muutostöistä, jotka eivät aiheuta olennaista haittaa tai häiriötä vuokraoikeuden käyttämiselle, vähintään 14 päivää ennen työn aloittamista. Jos esimerkiksi muutostöistä aiheutuu olennaisempaa haittaa, tulee vuokranantajan ilmoittaa työstä vuokralaiselle vähintään kuusi kuukautta ennen työn aloittamista. Jos huoneistoa ei ole voitu käyttää tai jos huoneisto ei ole ollut sovitussa kunnossa, on vuokranantajan alennettava vuokraa tai vapautettava vuokralainen kokonaan vuokranmaksuvelvoitteesta.

Vuokranantajan on ilmoitettava vuokralaiselle heti, jos vuokranantaja vaihtuu tai vuokranantajan oikeus huoneiston hallintaan päättyy. Mikäli vuokranantaja haluaa irtisanoa vuokrasopimuksen, on hänen ilmoitettava irtisanomisen peruste eli syy vuokrasuhteen irtisanomiselle. Irtisanomisperuste vaaditaan usein vain toistaiseksi voimassaolevan vuokrasopimuksen tilanteissa, koska määräaikainen vuokrasopimus päättyy tietyn määräajan jälkeen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]