Minilex - Lakipuhelin

Liikehuoneiston vuokrankorotus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikehuoneiston vuokran määrä ilmenee vuokrasopimuksesta. Yleensä vuokrasopimuksessa on sovittu jokin vuotuinen vuokrankorotus, joka on yleensä indeksiin sidottu. Vuokraa voidaan korottaa vuokrasopimukseen vedoten vain, jos vuokrankorotuksesta on nimenomaisesti sovittu vuokrasopimuksessa.

Vuokranantaja voi kuitenkin vedota, että vuokran alhainen määrä on kohtuuttomana mitätön sopimusehto, jolloin vuokran määräytyminen voidaan saattaa tarpeen vaatiessa tuomioistuimen ratkaistavaksi. Tämä on yleensä mahdollista, jos vuokran taso on selvästi jäänyt jälkeen markkinoiden käyvästä vuokratasosta.

Vaadetta kohtuullistamisesta ei voi panna enää vireille vuokrasuhteen päättymisen jälkeen. Vuokranantaja ei voi siis koskaan periä jälkikäteen lisää vuokraa. Vuokranantaja ei voi myöskään irtisanoa vuokrasopimusta tuomioistuimen käsittelyn aikana, ellei tuomioistuin erityisistä syistä mahdollista sitä. Asian käsittelyn aikana vuokraa maksetaan vuokrasopimuksen mukaisesti. Tuomioistuin päättää milloin uusi vuokraehto tulee voimaan, jos tuomioistuin päätyy muuttamaan vuokran määrää.

Lähtökohtana on kuitenkin aina, että vuokrasopimusta noudatetaan sellaisenaan. Kohtuullistaminen on toissijainen ratkaisu. Kohtuullistaminen ei siis mahdollista, että sillä voitaisiin aina korjata itselle huonohko sopimus paremmaksi. On kuitenkin suositeltavaa, että vuokran mahdollisesta korotuksesta pyrittäisiin sopimaan vuokralaisen ja vuokranantajan kesken ennen tuomioistuimeen menemistä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]