Minilex - Lakipuhelin

Vuokrankorotus liikehuoneisto

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Liikehuoneiston vuokran suuruus määräytyy vuokrasopimuksen mukaan. Yleensä vuokrasopimuksessa on sovittu vuosittaisesta vuokrankorotuksesta, joka on usein sidottu indeksiin. Liikehuoneiston vuokraa voidaan kuitenkin korottaa erityistilanteissa, vaikka korotuksen perusteesta ei olisikaan sovittu vuokrasopimuksessa.

Vuokranantaja voi saattaa vuokran kohtuullisuuden tuomioistuimen ratkaistavaksi. Vuokranantaja voi siis vedota, että vuokran määrä on liian alhainen ja täten kohtuuton sopimusehto. Vuokranantaja ei saa irtisanoa vuokrasopimusta käsittelyn aikana, ellei tuomioistuin anna siihen lupaa. Tuomioistuimella on valtuus nostaa vuokrasopimuksen vuokraa, vaikka vuokralainen vastustaisi asiaa. Tuomioistuimen on päätettävä, mistä ajankohdasta korotettua vuokraa aletaan maksamaan, jos tuomioistuin päätyy korottamaan vuokraa. Vuokra määräytyy kuitenkin vuokrasopimuksen mukaan myös valituskäsittelyn ajan, ellei toisin sovita.

Lähtökohtana on kuitenkin aina, että vuokra määräytyy vuokrasopimuksen mukaan. Vuokran korottamiselle pitää olla siis erityisiä perusteita. Hyväksyttävä peruste voisi olla, jos liikehuoneiston vuokran taso on jäänyt huomattavasti jälkeen yleisestä markkinatasosta. Tällöinkin on parasta koittaa sopia vuokralaisen kanssa vuokrankorotuksesta ennen tuomioistuimeen menemistä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]