Minilex - Lakipuhelin

Vanhentuminen sopimuksen ulkoisessa vastuussa

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Sopimuksen ulkoisessa vastuutilanteessa on nimensä mukaisesti kyse siitä, että vahinkoa on aiheutunut taholle, jonka kanssa vahingonaiheuttaja ei ollut minkäänlaisessa sopimussuhteessa vahingon tapahtumishetkellä. Tällaisessa tilanteessa vahingonkorvauksen vanhentuminen määräytyy yleisen velan vanhentumista koskevan lain mukaisesti. Osapuolten välillähän ei ole mitään sopimusta, jonka ehdot saattaisivat vaikuttaa vanhentumissääntöihin eikä mahdollisista vahingonkorvaustilanteista ole etukäteen sovittu.

Sopimuksen ulkoisessa, vahingonkorvauslain mukaisessa vastuutilanteessa vahingonkorvauksen vaatimisen vanhenemisaika lasketaan siitä, kun vahingon kärsijä on saanut tietää tai hänen olisi pitänyt tietää vahingosta sekä siitä vastuussa olevasta. Vanhentumisaika ei siis ala yksistään vahingon havaitsemisen perusteella, vaan se alkaa vasta kun tiedetään myös kenelle vahinkoa koskevat korvausvaatimukset tulee esittää. Vahinko voi olla niin henkilö-, esine- kuin varallisuusvahinkokin.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »



Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »



Vanhenemisaika alkaa siis yleensä siitä kun vahinko tapahtui, jos vahinko sekä sen aiheuttaja ovat heti selvillä. Vahingon aiheutumiseen johtaneesta tapahtumasta sekä vahingon tyypistä riippuen vahinko voi olla havaittavissa heti vahinkotapahtuman jälkeen, tai se saattaa ilmetä vasta pidemmän ajan kuluessa. Henkilö- ja ympäristövahingot ovat usein sellaisia, että ne havaitaan vasta jonkin ajan kuluttua itse vahinkotapahtumasta, joten niitä varten on säädetty vanhentumisajasta, joka on yleensä tavanomaista pidempi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa