Minilex - Lakipuhelin

Miten korvausvelvollisuuden vanhentumisajan voi katkaista?

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Vanhentumisajan katkaisemisella tarkoitetaan että ryhdytään sellaisiin toimenpiteisiin, jotka katkaisevat vahingonkorvausta koskevan vanhentumisajan kulumisen. Tällöin kulumassa ollut vanhentumisaika pysähtyy, ja vanhentumisaikaa aletaan laskemaan alusta alkuperäisessä pituudessaan. Pääsääntöisesti vanhentumisen voi katkaista missä vaiheessa vanhentumisaikaa tahansa sekä miten monta kertaa tahansa. Jos korvausvastuun vanhenemista ei katkaista ennen vanhentumisajan päättymistä, korvausvelka vanhenee eikä sitä voida enää vaatia vahingonaiheuttajalta.

Vanhentumisen katkaisemisen voi tehdä usealla eri tavalla. Katkaisemiskeinoille ei ole säädetty erityisedellytyksiä tai muotovaatimuksia joita olisi noudatettava, jotta katkaiseminen olisi pätevä tai lain mukainen. Keskeistä on se, että toimenpiteellä vahingonkorvausvelasta vastuussa olevalle tiedotetaan tai häntä muistutetaan velasta, jotta hän tietää mitä häneltä vaaditaan.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Laissa säädetyt katkaisutoimet jaetaan vapaamuotoisiin ja oikeudellisiin toimiin. Vapaamuotoisesta katkaisusta on kyse, kun osapuolet sopivat velan maksujärjestelyistä tai muista velkaan liittyvistä seikoista, kun velallinen suorittaa velkaa tai muutoin tunnustaa velan olemassaolon, tai kun velkoja vaatii suoritusta tai muutoin muistuttaa velasta. Oikeudellinen katkaisutoimi tarkoittaa velan huomioimista jossain oikeudellisessa menettelyssä, kuten tuomioistuinkäsittelyssä, konkurssissa, ulosottomenettelyssä tai riita-asian sovittelumenettelyssä.

Jos vahingon on aiheuttanut useampi kuin yksi henkilö yhdessä ja nämä henkilöt vastaavat korvauksesta yhteisvastuullisesti, vanhentumisaika lasketaan jokaisen kohdalla erikseen. Täten myös katkaisutoimenpide on suoritettava erikseen jokaisen kohdalla. Jokaiseen vahingonaiheuttajaan ei tarvitse kohdistaa samaa katkaisutoimenpidettä, vaan mikä tahansa edellä mainituista toimenpiteistä käy.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa