Minilex - Lakipuhelin

Vahingonkorvausvelan vanhentumisesta

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Lain mukaan velka vanhenee, jos velkoja ei ole vaatinut velkaa maksettavaksi tietyn ajan kuluessa. Vahingonkorvausoikeudessa vahingonkorvaus rinnastetaan velkaan, eli sekä erilaisia velkoja että myös vahingonkorvauksia koskee vanhentumissääntely.

Vahingonkorvausten vanhentumista koskevan sääntelyn tarkoituksena on, ettei oikeus vahingonkorvauksen vaatimiseen olisi ikuisesti voimassa, vaan vahingonkärsijän pitäisi vaatia oikeuksiaan kohtuullisessa ajassa siitä, kun vahinko on tapahtunut. Vahingonaiheuttajalle syntyisi hankala tilanne, jos hän joutuisi elämään pitkään epävarmuuden tilassa sen suhteen, tullaanko häneltä vaatimaan korvauksia.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Vanhentumissääntely on perusteltua myös sen vuoksi, että pitkän ajan kuluessa näytön esittäminen sekä asian muukin selvittäminen yleensä vaikeutuu. Mitä nopeammin vahingon tapahtumiseen reagoidaan, sitä paremmat mahdollisuudet ovat korvauksen saamiseen.

Vahingonkorvauksen vaatimisen oikeus vanhentuu eri tavoilla sopimuksen ulkoisissa vastuutilanteissa ja sopimusperusteisissa vastuukysymyksissä. Myös aiheutuneen vahingon tyyppi vaikuttaa osaltaan vanhentumiseen. Mikäli korvauksia ei vaadita lain säätämässä ajassa, oikeus vaatia korvauksia on menetetty lopullisesti. Vahingonkärsijä kantaa itse tappiot siitä, ettei hän ole huolehtinut oikeuksiensa vaatimisesta. Oikeudenmenetysten estämiseksi vanhentumisaika voidaan katkaista esimerkiksi muistuttamalla vahingonaiheuttajaa korvausvelvollisuudesta. Tällöin vanhentumisaika alkaa kulua uudelleen alusta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa