Minilex - Lakipuhelin

Vahingonkorvausvelvollisuuden vanhentumisen vaikutukset

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Vahingon aiheuttajan velvollisuus maksaa vahingonkorvauksia vahingonkärsijälle lakkaa lopullisesti, kun asianmukainen vanhentumisaika on kulunut loppuun. Tästä eteenpäin vahingon aiheuttajan ei tarvitse maksaa mitään korvausmääriä, vaikka vahingon kärsijä näitä vaatisikin. On vahingonkärsijän oma velvollisuus huolehtia oikeuksistaan sekä muistuttaa vahingon aiheuttajaa tämän vastuusta. Jos vahingon kärsijä ei puolusta oikeuksiaan, on hänen oma tappionsa että oikeus korvausten vaatimiseen vanhentuu.

Toki vahingonaiheuttajalla on oikeus vapaaehtoisesti maksaa korvauksia, vaikka hänellä ei siihen olisikaan enää velvollisuutta. Kuitenkin jos vahingon aiheuttaja on maksanut vahingonkorvausta sen jälkeen kun vanhentumisaika on kulunut loppuun, ei hän voi saada maksamaansa määrää takaisin pelkästään sillä perusteella, ettei hän tiennyt vastuunsa vanhentumisesta.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Jos vahingonkorvaus on kerran päästetty vanhentumaan, sitä ei voi saattaa uudelleen voimaan. Vanhentuminen on siis lopullista. Niin kauan kuin vanhentumisaika kuluu, se voidaan katkaista miten monta kertaa tahansa lopullisen vanhentumisen estämiseksi. Tietyt määräajat ovat siis tärkeitä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa