Minilex - Lakipuhelin

Vahingonkorvausvelvollisuuden vanhentumisen vaikutukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vahingon aiheuttajan velvollisuus maksaa vahingonkorvauksia vahingonkärsijälle lakkaa lopullisesti, kun asianmukainen vanhentumisaika on kulunut loppuun. Tästä eteenpäin vahingon aiheuttajan ei tarvitse maksaa mitään korvausmääriä, vaikka vahingon kärsijä näitä vaatisikin. On vahingonkärsijän oma velvollisuus huolehtia oikeuksistaan sekä muistuttaa vahingon aiheuttajaa tämän vastuusta. Jos vahingon kärsijä ei puolusta oikeuksiaan, on hänen oma tappionsa että oikeus korvausten vaatimiseen vanhentuu.

Toki vahingonaiheuttajalla on oikeus vapaaehtoisesti maksaa korvauksia, vaikka hänellä ei siihen olisikaan enää velvollisuutta. Kuitenkin jos vahingon aiheuttaja on maksanut vahingonkorvausta sen jälkeen kun vanhentumisaika on kulunut loppuun, ei hän voi saada maksamaansa määrää takaisin pelkästään sillä perusteella, ettei hän tiennyt vastuunsa vanhentumisesta.

Jos vahingonkorvaus on kerran päästetty vanhentumaan, sitä ei voi saattaa uudelleen voimaan. Vanhentuminen on siis lopullista. Niin kauan kuin vanhentumisaika kuluu, se voidaan katkaista miten monta kertaa tahansa lopullisen vanhentumisen estämiseksi. Tietyt määräajat ovat siis tärkeitä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]