Minilex - Lakipuhelin

Pääkäsittelyn peruuttaminen on tietyin edellytyksin mahdollista

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Pääkäsittelyä aloitettaessa tuomioistuimen on selvitettävä, voidaanko asia ottaa lopullisesti käsiteltäväksi. Mikäli on selvää, että pääkäsittelyn yhtäjaksoinen toimittaminen ei ole mahdollista, on tuomioistuimen peruutettava pääkäsittelyn pitäminen ja määrättävä sille uusi ajankohta. Pääkäsittelyn peruuttaminen aiheuttaa siis sen, että pääkäsittely aloitetaan myöhemmin uudelleen alusta.

Pääkäsittely on peruutettava, jos joku sellainen henkilö, kuten asianosainen, todistaja tai asiantuntija, jonka tulee olla henkilökohtaisesti pääkäsittelyssä läsnä, on jäänyt pois pääkäsittelyssä tai pääkäsittelyn toimittamiselle on ilmennyt jokin muu este. Oikeudenkäynnin välittömyys ja keskittäminen edellyttävät, että tuomioistuin kuulee todistajien ja asianosaisten lausunnot henkilökohtaisesti ja samassa tilanteessa, jossa se tekee lopullisen ratkaisunsa.

Pääkäsittely saadaan kuitenkin näistä esteistä huolimatta aloittaa, jos on aihetta olettaa, ettei asian käsittelyä esteestä huolimatta tarvitse lykätä. Vaikka käsittelyä joudutaan mainituista syistä lykkäämään, pääkäsittely saadaan esteestä huolimatta aloittaa, jos voidaan olettaa, ettei asiassa kuitenkaan tarvitse toimittaa uutta pääkäsittelyä. Lykkäämisestä ei myöskään saa oletettavasti aiheutua haittaa asian käsittelylle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa