Minilex - Lakipuhelin

Riita-asian suullinen valmistelu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Riita-asian oikeudenkäynti jaetaan valmisteluun ja pääkäsittelyyn. Valmistelu puolestaan jakautuu kirjalliseen ja suulliseen valmisteluun.

Valmisteluistunnossa asiaa valmistellaan suullisesti. Tuomioistuin kutsuu asianosaiset valmisteluistuntoon. Valmisteluistunnossa asian käsittely jatkuu suullisesti siitä, mihin se on kirjallisessa valmistelussa jäänyt. Valmisteluistunnossa tuomioistuin selvittää, mistä käsiteltävänä olevassa asiassa on kysymys sekä mihin kirjallisessa valmisteluvaiheessa on päädytty. Tuomioistuimen tulee esittää valmisteluistunnossa myös kysymykset, joita voidaan pitää tarpeellisina valmistelun tavoitteiden toteutumisen kannalta. Valmisteluistunnon aikana oikeudenkäyntikirjelmien ja kaikenlaisten kirjallisten lausuminen lukeminen tai antaminen tuomioistuimelle on kiellettyä. Täysin sallittua on kuitenkin käyttää apuna kirjoitettuja muistiinpanoja, jos muistiinpanot helpottavat muistamista. Myös kirjallisen valmistelun oikeudenkäyntiaineistoon tukeutumista valmisteluistunnossa pidetään sallittuna. Riita-asian suullinen valmistelu olisi suositeltavaa saada tehtyä yhden valmisteluistunnon aikana.

Riita-asian suullinen valmistelu tapahtuu siis valmisteluistunnossa. Mikäli haluat tietää lisää riita-asian suullisesta valmistelusta, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa