Minilex - Lakipuhelin

Alkoholin etämyynti

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Alkoholin etämyynnillä tarkoitetaan myyntiä, jossa yksityishenkilö tilaa nettikaupassa ulkomailta alkoholia, jonka lähettäminen myyjä tai joku tämän puolesta järjestää. Alkoholin etämyynnissä tilaaja on oltava 18 vuotta täyttänyt henkilö ja hänen tulee tilata tuotteet omaan käyttöönsä.

Etämyyjä tai tämän veroedustaja Suomessa on velvollinen maksamaan alkoholijuomaveron ja juomapakkausveron Suomeen. Myyjän on ennen tilauksen lähettämistä tehtävä tullille ennakkoilmoitus tilatuista tuotteista ja maksettava verojen suuruinen vakuus. Tuotteiden vastaanoton jälkeen myyjän on tehtävä neljän arkipäivän kuluessa tullille veroilmoitus, jolla verot kuitataan vakuudesta. Mikäli myyjällä on Suomessa veroedustaja, tämä huolehtii verojen maksamisesta etämyyjän puolesta.

Nettikaupasta tilattu alkoholi on aina verollista, eikä matkustajatuontiin liittyvä verottomuus sovelleta alkoholin etämyyntiin.

Tullilla on valvontaa varten oikeus avata alkoholia sisältäviä lähetyksiä ja tarkastaa ne. Tullilla on myös oikeus ottaa alkoholituotteet haltuun esimerkiksi silloin, kun tarkastuksessa ilmenee, että niitä ei ole asianmukaisesti ilmoitettu verotettavaksi, niihin liittyvästä verovelvollisuudesta on epäselvyyttä taikka jos etämyyjä on laiminlyönyt velvollisuutensa tehdä ennakkoilmoitus tai antaa vakuus.

Jos tulli on ottanut alkoholia sisältävän lähetyksen haltuun, tulli antaa etämyyjälle kehotuksen täyttämään veronmaksuvelvollisuutensa. Mikäli myyjä ei huolehdi verojen maksamisesta kuuden kuukauden sisällä, tulli hävittää haltuun otetut alkoholituotteet. Hävittäminen ei katkaise verovelvollisuutta, vaan verojen perimistä jatketaan siihen saakka, kunnes verosaatava on vanhentunut.

Mikäli haluat tietää lisää etämyynnistä ja kuluttajan oikeuksista, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa