Minilex - Lakipuhelin

Kilpailukieltosopimus koeajalla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Työntekijän velvollisuudet työnantajaa kohtaan päättyvät työsuhteen päättyessä, ellei toisin ole sovittu. Tällainen toisin sopimisen keino voi olla esimerkiksi ns. kilpailukieltosopimus. Kilpailukieltosopimuksella saadaan rajoittaa työntekijän oikeutta tehdä uusi työsopimus tai harjoittaa ammattia enintään yhden vuoden ajan. Jos koeajalla syntyy siis työntekijälle sellaista tietoa, joka oikeuttaa kyseisen sopimuksen tekoon, voi kilpailukieltosopimus tässä tapauksessa olla pätevä ja tuolloin  osapuolien on noudatettava sitä. Kilpailukieltosopimus voidaan solmia työnantajan toimintaan tai työsuhteeseen liittyvästä erityisen painavasta syystä ja sillä voidaan rajoittaa työntekijää solmimasta työsopimusta työnantajan kilpailijan kanssa tai harjoittamasta itse tällaista toimintaa.

Työntekijä ja työnantaja voivat sopia koeajasta työsopimusta tehdessään. He voivat sopia työnteon aloittamisesta alkavasta koeajasta, joka on enintään kuuden kuukauden mittainen. Määräaikaisissa työsuhteissa koeajan pituus ei voi olla enempää kuin puolet työsopimuksen kestosta. Työsuhteen päättyminen koeajalla on kuitenkin asia erikseen. Kilpailukieltosopimuksen sitovuus koeaikapurun jälkeen on juridisesti ongelmallista. Keskeistä näissä tilanteissa onkin selvittää erityisen painavan syyn olemassaolo. Lisäksi tulee arvioida koeaikapurun perusteet ja kokonaistilanteen kohtuullisuus. Perusteiltaan pätevä kilpailunrajoitus jää tavallisesti voimaan myös koeaikapurun jälkeen. Koeaikapurkujen syyn kohdentaminen työnantajaan tai työntekijään ja erityisesti syyn näyttäminen toteen on käytännössä vaikeaa, ja oikeuskäytännön puuttuessa myös vaikea ratkaista. Kaikissa kilpailukieltosopimuksiin liittyvissä kysymyksissä suosittelemme ottamaan yhteyttä lakipuhelimeemme jossa asiantuntevat juristimme neuvovat teitä kilpailukiellon laatimisessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]