Minilex - Lakipuhelin

Virkamiehen irtisanomisajat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Laissa on kerrottu, minkä pituinen virkamiehen irtisanomisajan tulee olla. Irtisanomisaika riippuu siitä, kuinka pitkään palvelussuhde on kestänyt. Mitä pidempi palvelussuhde virkamiehellä on takanaan, sen pidempi on myös noudatettava irtisanomisaika. On mahdollista sopia myös pidemmistä irtisanomisajoista kuin niistä, jotka on laissa kerrottu. Kuitenkaan yli kuuden kuukauden pituisesta irtisanomisajasta ei voida sopia. Jos irtisanomisaika on sovittu tästä pidemmäksi, noudatetaan kuuden kuukauden mukaista irtisanomisaikaa.

Jos palvelussuhde on kestänyt korkeintaan vuoden, on irtisanomisaika yksi kuukausi. Jos palvelussuhde on kestänyt 1-5 vuotta, on irtisanomisaika 2 kuukautta. Jos palvelussuhde on kestänyt 5-9 vuotta, on irtisanomisaika 3 kuukautta. Jos palvelussuhde on kestänyt 9-12 vuotta, on irtisanomisaika 4 kuukautta. Jos palvelussuhde on kestänyt 12-15 vuotta, on irtisanomisaika 5 kuukautta. Jos palvelussuhde on kestänyt yli 15 vuotta, on irtisanomisaika 6 kuukautta.

Näitä irtisanomisaikoja noudatetaan silloin, kun viranomainen irtisanoo virkamiehen. Palvelussuhteen tulee olla jatkunut ilman keskeytyksiä. Jos virkamies itse irtisanoutuu, on irtisanomisaika yksi kuukausi. Jos palvelussuhde on kuitenkin kestänyt enintään vuoden, on irtisanomisaika vain 14 päivää. Jos palvelussuhde on sen sijaan kestänyt yli 10 vuotta, on irtisanomisaika 2 kuukautta.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa