Minilex - Lakipuhelin

Irtisanotun virkamiehen takaisinottaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Milloin erotettu virkamies on otettava takaisin?

Joskus virastolla on velvollisuus ottaa irtisanomansa virkamies takaisin. Tämä velvollisuus koskee tilanteita, joissa virkamies on irtisanottu tuotannollisista tai taloudellisista syistä, eli henkilökohtaisista syistä irtisanottua virkamiestä ei tarvitse ottaa takaisin virkaan.  Velvollisuus virkamiehen takaisinottamiseen on vain niissä tilanteissa, joissa virasto tarvitsee työvoimaa samoihin taikka samanlaisiin tehtäviin.

Miten takaisinottaminen hoidetaan käytännössä?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Etsiessään virkamiehiä tehtäviin jota irtisanotut virkamiehet hoitivat pitää viraston tiedustella työvoimaviranomaiselta, onko mahdollisesti irtisanottuja, entisiä virkamiehiä työtä vailla. Jos näin on, pitää viraston tarjota tehtävää tai virkaa ensi sijassa näille entisille kelpoisuusvaatimukset täyttäville virkamiehille. Virka saadaan tällöin täyttää haettavaksi julistamatta. Tällöin ei tarvitse julistaa virkaa haettavaksi. Aika, jonka kuluessa virastoilla on velvollisuus ottaa takaisin irtisanottuja virkamiehiä, on 12 kuukautta irtisanomisajan päättymisestä. 

Mitä jos virasto jättää ottamatta virkamiestä takaisin?

Jos virasto jättää ottamatta takaisin virkamiehen joka olisi oikeutettu takaisinottoon, on korvattava virkamiehelle tästä aiheutunut vahinko. Tällaista korvausta tulee vaatia yleisessä tuomioistuimessa.

Varoitukset

  • Takaisinottamiseen oikeutetun virkamiehen takaisinottamatta jättäminen synnyttää työnantajalle vahingonkorvausvastuun.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa