Minilex - Lakipuhelin

Viran irtisanomisaika

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valtion virkamieslaissa säädetään, että kumpikin virkasuhteen osapuoli voi irtisanoa virkasuhteen päättymään tietyn irtisanomisajan kuluttua. Irtisanomisaika virkasuhteessa on enintään kuusi kuukautta. Kuutta kuukautta pidemmästä ajasta ei voi sopia. Virkaehtosopimuksissa on voitu sopia irtisanomisajan pituudesta erikseen, jolloin se voi olla yhdestä kuukaudesta kuuteen kuukauteen. Virkasuhteen kesto vaikuttaa usein irtisanomisajan pituuteen virkaehtosopimuksissa.

Mikä on irtisanoutumisaika virkamiehen irtisanoutuessa?

Virkamiehen itse irtisanoutuessa irtisanomisaika on normaalisti yksi kuukausi. Jos virkamies on ollut palvelussuhteessa alle vuoden, tulee virkamiehen noudattaa 14 päivän irtisanomisaikaa. Jos virkamies on ollut valtiolla töissä, yli kymmenen vuoden virkasuhteessa noudatetaan kahden kuukauden irtisanomisaikaa. Valtion virkamieslaissa säädetään, että virkaehtosopimuksessa voidaan määrätä irtisanomisaika viranomaiselle pidemmäksi, kuin se aika jota virkamiehen tulee noudattaa irtisanoessaan virkasuhteen.

Mikä on irtisanomisaika kun virasto irtisanoo virkasuhteen?

Viranomainen saa irtisanoa virkamiehen virkasuhteen yhden kuukauden irtisanomisajalla, jos virkamies on ollut palveluksessa enintään vuoden. Irtisanomisaika on kaksi kuukautta virkamiehen ollessa palvelussuhteessa 1-5 vuotta, kolme kuukautta, jos virkamies on ollut palvelussuhteessa 5-9 vuotta, neljä kuukautta jos 9-12 vuotta, viisi kuukautta, jos palvelussuhde on kestänyt 12-15 vuotta ja lopulta maksimissaan kuusi kuukautta, jos virkasuhde on kestänyt yli 15 vuoden ajan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]