Minilex - Lakipuhelin

Virkamiehelle maksettava eroraha ja koulutustuki

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Erotetulle virkamiehelle voidaan maksaa tietyissä tilanteissa erorahaa tai koulutustukea. Erorahan ja koulutustuen tarkoituksena on tukea erotettua virkamiestä sopeutumaan uuteen tilanteeseen ja työllistymään.

Millaisissa tilanteissa erorahaa maksetaan?

Virkamiehen irtisanomisen on pitänyt tapahtua tuotannollisella perusteella, esimerkiksi viraston lakkauttamisen johdosta. Kyseessä pitää olla pitkäaikainen virkasuhde. Virkamiehellä tulee olla iän taikka jonkin muun syyn vuoksi vaikeuksia uudelleen sijoittua työelämään. Erorahaa koskevan asian ratkaisee valtiokonttori hakemuksen johdosta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Milloin virkamiehelle annetaan koulutustukea?

Virkamiehen uudelleenkouluttautuessa tälle voidaan maksaa työttömyysturvaa tai opintotukea vastaavaa aikuiskoulutustukea, mikäli tämä osallistuu omaehtoiseen ammatilliseen koulutukseen. Aikuiskoulutustukea haetaan Työttömyysrahastolta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa