Minilex - Lakipuhelin

Työtä on oikeus tehdä oikeudenmukaisissa työoloissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jokaiselle on taattu oikeus nauttia oikeudenmukaisista ja suotuisista työoloista. Kaikille työntekijöille tulee taata vähintäänkin kohtuullinen palkka, jonka tulee olla samanarvoisesta työstä jokaiselle samansuuruinen ilman minkäänlaista rajoitusta. Erityisesti naisille on taattava työolot, jotka eivät ole huonompia kuin miesten vastaavat. Naisille on maksettava sama palkkaus kuin miehille samasta työstä maksetaan. Työntekijöille ja heidän perheelleen on taattava kohtuullinen toimeentulo. Työolojen tulee olla turvalliset ja terveelliset. Lainsäädäntö määrittelee näitä ja näiden valvontaa tarkemmin.

Jokaisella on yhtäläinen mahdollisuus tulla ylennetyksi työssään korkeampaan toimeen. Ylennyksen perusteena on mahdollista käyttää vain palvelusaikaan ja pätevyyteen pohjautuvia perusteita. Näin ollen mm. sukupuoli ja henkilökohtaiset syyt eivät saa vaikuttaa ylennyksen perusteisiin työpaikoilla.

Jokaiselle työntekijälle on taattu lepo, vapaa-aikaa ja kohtuullinen työajan rajoittaminen. Työajoista ja ylitöiden tekemisestä säädetään tarkemmin kansallisessa lainsäädännössä. Jokaiselle on taattu myös oikeus kausittaisiin palkallisiin lomiin ja palkkaan julkisilta lomapäiviltä (ns. arkipyhät).

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa