Minilex - Lakipuhelin

Ulkomaalaisten karkottaminen vaatii asialliset perusteet

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Valtion alueella laillisesti oleskelevaa ulkomaalaista ei saa karkottaa sieltä muuten kuin laillisen päätöksen nojalla. Laillinen oleskelu on kyseessä silloin, kun ulkomaalaisella on tarvittavat asiakirjat kuten voimassa oleva passi ja oleskelulupa.

Jos käsillä on laillinen päätös, jolla ulkomaalainen karkotetaan, on hänellä oltava mahdollisuus esittää karkotuksensa vastaisia syitä. Tämä antaa siis mahdollisuuden puolustautua. Ulkomaalaisella on myös oltava mahdollisuus saada asiansa tutkituksi uudelleen eli hakea muutosta ylemmältä tuomioistuimelta. Näistä oikeuksista voidaan poiketa ja ulkomaalainen karkottaa ennen niiden käyttämistä, mikäli karkottaminen on välttämätöntä yleisen järjestyksen takia tai kansallisen turvallisuuden perusteella.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Ulkomaalaisten joukkokarkotus on kielletty.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa