Minilex - Lakipuhelin

Joukkotuhonta on vakava rikos

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Lainsäädännössämme on säädetty rangaistavaksi joukkotuhonta. Joukkotuhontaa on, jos joku surmaa ryhmän jäseniä, aiheuttaa ryhmän jäsenille vaikeita ruumiillisia tai henkisiä sairauksia tai vammoja taikka sellaisia elinehtoja, joista voi aiheutua ryhmän häviäminen ja tämän toiminnan tarkoituksena on ollut jonkin kansallisen, etnisen, rodullisen tai uskonnollisen taikka niihin rinnastettavan kansanryhmän hävittäminen joko kokonaan tai osittain. Lisäksi joukkotuhontana on pidettävä, jos joku edellä mainitussa tarkoituksessa ryhtyy pakkotoimiin syntyvyyden ehkäisemiseksi ko. ryhmän keskuudessa tai siirtää lapsia pakolla ryhmästä toiseen.

Joukkotuhonnan valmistelua on jos joku edellä mainitussa tarkoituksessa sopii toisen henkilön kanssa joukkotuhontaan ryhtymisestä tai laatii sitä koskevan suunnitelman.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Näistä rikoksista rangaistukseksi on säädetty vankeutta. Joukkotuhonnasta käytetään myös nimeä kansanmurha.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa