Minilex - Lakipuhelin

Tiedoksiantomenettely siviiliprosessissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Riita-asian tuomioistuinkäsittely koskee asianosaisten oikeuksia ja velvollisuuksia ja siksi on tärkeää, että heille annetaan mahdollisuus oman asiansa ajamiseen. Asianosaisen tulee tietää häntä koskevan asian olevan tuomioistuinkäsittelyn kohteena sekä se, missä vaiheessa käsittely on ja mitä hänen tulee tehdä asiaansa ajaakseen. Haaste, kehotus vastata esitettyyn seikkaan sekä kutsu saapua asian käsittelyyn tulee antaa asianosaiselle mahdollisuuksien mukaan tiedoksi siten, että se myös saapuu tälle perille.

Pääsääntöisesti tiedoksiannosta huolehtii tuomioistuin, mutta tiedoksiannosta huolehtiminen voidaan asianosaisen suostumuksella antaa myös hänelle, jos tuomioistuin katsoo siihen olevan aihetta. Tiedoksianto tapahtuu muun kuin haasteen osalta useimmiten postitse lähettämällä asiakirja asianosaisen tuomioistuimelle ilmoittamaan osoitteeseen. Haaste annetaan usein tiedoksi postitse vastaanottamistodistusta vastaan. Tiedoksianto voidaan hoitaa myös haastemiehen välityksellä, joka toimittaa asiakirjan asianosaiselle tai muulle henkilölle henkilökohtaisesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]