Minilex - Lakipuhelin

Tiedoksianto silloin, kun asianosaista ei tavoiteta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun asianosaista ei tavoiteta, riita-asiassa tiedoksianto voidaan hoitaa sijaistiedoksiannolla tai kuuluttamalla. Sijaistiedoksianto voidaan toteuttaa, jos haastemies on tiedoksiantoa varten etsinyt henkilöä, jonka asuinpaikka Suomessa on tiedossa, mutta ei ole tavannut häntä tai ketään, jolla on oikeus hänen puolestaan vastaanottaa tiedoksianto, ja ilmenneiden seikkojen perusteella voidaan olettaa hänen välttelevän tiedoksiantoa. Tällöin asiakirja voidaan toimittaa jollekin asianosaisen kanssa samassa taloudessa asuvalle yli 15-vuotiaalle tai hänen liikkeessään palveluksessa olevalle. Jollei myöskään näitä henkilöitä tavoiteta, tiedoksianto voidaan toimittaa luovuttamalla asiakirjat paikalliselle poliisiviranomaiselle. Milloin on menetelty edellä mainitulla tavalla, haastemiehen on lähetettävä siitä postin välityksellä ilmoitus tiedoksiannon vastaanottajalle hänen osoitteellaan. Tällöin tiedoksiannon katsotaan tapahtuneen, kun kyseinen haastemiehen ilmoitus on annettu postin kuljetettavaksi.

Jos tiedoksiannon vastaanottaja oleskelee ulkomailla ja hänen osoitteensa on tiedossa, tuomioistuimen tulee huolehtia tiedoksi annettavien asiakirjojen lähettämisestä ulkomaan viranomaiselle. Tuomioistuimen on ilmoitettava se päivä, jona tiedoksianto on viimeistään toimitettava. Jollei tiedoksiannon vastaanottajan eikä hänen tiedoksiannon vastaanottamista varten valtuuttamansa olinpaikasta voida saada tietoa, tuomioistuin huolehtii tiedoksiannon toimittamisesta kuuluttamalla. Kuuluttamalla järjestettävä tiedoksianto tapahtuu siten, että tiedoksi annettava asiakirja liitteineen pidetään nähtävillä tuomioistuimessa ja ilmoitus tästä julkaistaan virallisessa lehdessä ja tuomioistuimen harkinnan mukaan myös sanomalehdessä. Tiedoksiannon katsotaan tässä tilanteessa tapahtuneen silloin, kun ilmoitus on julkaistu virallisessa lehdessä.

Ilmoitusta ei kuitenkaan tarvitse julkaista, jos tiedoksianto asiassa on jo aikaisemmin toimitettu samalle tiedoksiannon vastaanottajalle sijaistiedoksiannolla. Tällöin tiedoksiannon katsotaan tapahtuneen, kun asiakirja on pantu nähtäville tuomioistuimen kansliassa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]