Minilex - Lakipuhelin

Haaste riita-asiassa ja kanteeseen vastaaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Riita-asiassa tuomioistuimen tulee antaa vastaajalle tiedoksi haaste, jossa häntä kehotetaan antamaan vastauksensa kanteeseen kirjallisesti. Joissakin tapauksissa vastauksen antaminen suullisestikin voi tulla kyseeseen, mutta yleensä vastaus tulee antaa kirjallisessa muodossa. Vastaajan tulee ilmoittaa kirjallisessa vastauksessaan ne asiat, joita häntä on haasteessa kehotettu antamaan.

Vastaajan on vastauksessaan joko myönnettävä kanne tai vastustettava sitä. Myöntäessään kanteen vastaaja ei vastusta sitä, että kanne hyväksytään, kun taas kannetta vastustaessaan hän haluaa, että kanne hylätään. Jos vastaaja vastustaa kannetta, hänen tulee ilmoittaa asian ratkaisemisen kannalta merkitykselliset perusteet vastustamiselleen. Vastaaja voi vastustaa kannetta eri tavoin. Hän voi muun muassa esittää prosessiväitteen, jolloin hän voi esimerkiksi väittää, että haastehakemus on toimitettu väärälle tuomioistuimelle, eikä asiaa voida hänen mielestä sen vuoksi tutkia. Vastauksessa on ilmoitettava lisäksi todisteet sekä se, mitä niillä halutaan näyttää toteen. Vastaaja voi vaatia vastauksessaan oikeudenkäyntikuluja, jos hän katsoo sen olevan tarpeellista. Vastaajan täytyy toimittaa kirjallinen vastaus määräajan kuluessa allekirjoitettuna tuomioistuimelle. Tuomioistuimen tulee siis riita-asioissa antaa haaste, jossa vastaajaa kehotetaan antamaan vastauksensa kanteeseen yleensä kirjallisesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]