Minilex - Lakipuhelin

Tarjousasiakirja arvopaperimarkkinoilla

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tarjousasiakirja liittyy tilanteisiin, joissa tarjoudutaan julkisesti ostamaan julkisen kaupankäynnin kohteena olevia osakkeita tai samoihin osakkeisiin osakeyhtiölainsäädännön mukaan oikeuttavia muita arvopapereita. Ennen tällaisen julkisen ostotarjouksen voimaantuloa tarjouksen tekijän on julkistettava tarjousasiakirja ja pidettävä se yleisön saatavilla koko tarjouksen voimassaoloajan. Julkistamisella tarkoitetaan yleensä julkistamissa jossakin julkisessa tiedotusvälineessä, kuten sanomalehdessä.

Tarjousasiakirjan tulee sisältää olennaiset ja riittävät tiedot tarjouksen edullisuuden arvioimiseksi. Se on myös toimitettava asianomaiselle yhtiölle, jonka osakkeita tarjoudutaan ostamaan, sekä arvopaperipörssille, joka on vastuussa julkisen kaupankäynnin järjestämisestä kyseisillä osakkeilla. Tämä kaikki koskee myös ulkomaista tarjouksentekijää silloin, kun tarjous on esitetty Suomessa.

Ennen tarjousasiakirjan julkaisemista se on kuitenkin vielä hyväksytettävä Finanssivalvonnalla. Finanssivalvonta myös suosittelee tarjouksen tekijää pyytämään tarjouksesta lausunnon ostotarjouksen kohdeyhtiön hallitukselta, joka sitten voitaisiin liittää itse tarjousasiakirjaan. Kun tarjouskirja sitten julkaistaan, on ostotarjouksen kohteena olevan yhtiön tiedotettava siitä myös omalle henkilöstölleen. Finanssivalvonnan on hyväksyttävä tarjousasiakirjaksi osakkeista laadittu esite, mikäli toimivaltainen viranomainen jossakin Euroopan talousalueen valtiossa on sen hyväksynyt ja mikäli se täyttää tarjousasiakirjan sisällölle Suomen lainsäädännössä asetetut edellytykset.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]