Minilex - Lakipuhelin

Sijoitusrahaston varojen sijoittaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sijoitusrahastot harjoittavat luonnollisesti sijoitustoimintaa sijoittamalla sijoitusrahastoihin kertyneet varat edelleen mahdollisimman tuottavalla tavalla. Sijoitusrahaston varoja sijoittaessaan rahastoyhtiön on lain mukaan hajautettava tästä sijoitustoiminnasta aiheutuvat riskit. Varoja saa sijoittaa vain julkisen kaupankäynnin kohteena oleviin arvopapereihin ja rahamarkkinavälineisiin. Joissakin tietyissä tilanteissa sijoitusrahastot saavat sijoittaa myös sellaisiin rahamarkkinavälineisiin, jotka eivät ole julkisen kaupankäynnin kohteena.

Arvopapereiden ja rahamarkkinavälineiden lisäksi sijoitusrahastot saavat sijoittaa myös muihin kohteisiin, kunhan näiden sijoitusten kokonaismäärä vastaa enintään yhtä kymmenesosaa sijoitusrahaston varoista. Esimerkkinä tällaisesta sijoituksesta käy vaikkapa sijoitus talletuksiin luottolaitoksissa. Esimerkiksi jalometalleihin, niihin oikeuttaviin todistuksiin tai toisen rahastoyhtiön osakkeisiin ei sijoitusrahaston varoja kuitenkaan saa sijoittaa.

Sijoitettaessa sijoitusrahaston varoja osakkeisiin tulee muistaa, ettei rahastoyhtiö saa käyttää huomattavaa vaikutusvaltaa rahastoyhtiössä, jonka osakkeisiin se on hallinnoimiaan varoja sijoittanut. Riskien hajauttamisen vaatimus käy ilmi esimerkiksi siitä, että rahastoyhtiö saa hankkia sijoitusrahaston omistukseen enintään yhden kymmenesosan saman liikkeeseenlaskijan – kuten pörssiyhtiön – osakkeista, joukkovelkakirjalainoista ja rahamarkkinavälineistä.

Erikoissijoitusrahastojen – kuten esimerkiksi kiinteistöihin varojaan sijoittavien erikoissijoitusrahastojen – säännöissä voidaan poiketa edellä mainituista sijoitusrahastoja normaalisti koskevista määräyksistä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]