Minilex - Lakipuhelin

Sijoitusrahaston jakautuminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Sijoitusrahaston jakautumisessa on kyse tilanteesta, jossa jakautuvan sijoitusrahaston varat ja vastuut joko kokonaan tai osittain siirtyvät ilman selvitysmenettelyä toiselle sijoitusrahastolle tai useammille sijoitusrahastoille. Tällaisia kohderahastoja hallinnoi sama rahastoyhtiö kuin jakautuvaa sijoitusrahastoakin. Sijoitusrahaston jakautuessa toiseen sijoitusrahastoon jakautuvan sijoitusrahaston rahasto-osuuksien omistajat – eli ne, jotka ovat sijoittaneet varojaan sijoitusrahastoon – saavat vastikkeena kohderahaston rahasto-osuuksia.

Rahastoyhtiön hallituksen on laadittava sijoitusrahaston jakautumisesta jakautumissuunnitelma ja hyväksyttävä se allekirjoituksella. Jakautumissuunnitelman tarkasta sisällöstä säädetään lailla ja siitä tulee käydä ilmi esimerkiksi ehdotus jakautuvan sijoitusrahaston rahasto-osuudenomistajille maksettavasta vastikkeesta ja tämän ajankohdasta, selvitys jakautumisen syistä, vastikkeen määrittelyn ja jaon perusteista sekä ehdotus jakautumisessa siirtyvien varojen ja vastuiden siirtymisestä eri kohderahastoille.

Jakautumissuunnitelmaan pitää liittää tiettyjä selostuksia ja lausuntoja. Liitteitä ovat rahastoyhtiön hallituksen hyväksymä selostus viimeisen tilinpäätöksen jälkeen sattuneista sijoitusrahaston asemaan olennaisesti vaikuttaneista tapahtumista, tilintarkastajan lausunto tästä selostuksesta sekä riippumattomana asiantuntijana toimivan tilintarkastajan lausunto siitä, onko jakautumissuunnitelmassa annettu oikeat ja riittävät tiedot jakautumisen arviointiin vaikuttavista seikoista.

Kuten sijoitusrahaston sulautumiseen, myös sijoitusrahaston jakautumiseen tarvitaan Finanssivalvonnan lupa. Tuota lupaa on haettava kuukauden sisällä jakautumissuunnitelman hyväksymisestä. Hakemukseen on liitettävä jakautumissuunnitelma liitteineen sekä jakautumispäätökset. Finanssivalvonnan on kahden kuukauden sisällä hakemuksesta annettava päätöksensä koskien lupaa jakautumisen toimeenpanoon, ja mikäli rahastoyhtiö saa tämän luvan, sen on kahden kuukauden sisällä luvan saannista annettava Finanssivalvonnalle ilmoitus jakautumisen täytäntöönpanosta, tai muuten lupa raukeaa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]