Minilex - Lakipuhelin

Sijoitusrahaston rahasto-osuudenomistajien kokous

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rahastoyhtiö ei omista sen sijoitusrahastoissa olevia varoja, vaan ainoastaan hallinnoi niitä. Varat kuuluvat luonnollisesti varat sijoitusrahastoihin sijoittaneille tahoille, eli rahasto-osuudenomistajille. Sijoitusrahastoa perustettaessa rahastolle on laadittava säännöt ja noista säännöistä tulee käydä ilmi mm. ne asiat, jotka kuuluvat päätettäväksi rahasto-osuudenomistajien kokouksessa. Myös noiden kokousten ajankohtien tulee käydä ilmi sijoitusrahaston säännöistä.

Jokainen rahasto-osuus tuottaa rahasto-osuudenomistajalle yhden äänen rahasto-osuudenomistajien kokouksessa. Äänioikeutta voi käyttää joko henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä. Sellaiset rahasto-osuudenomistajat, joilla on määräysvalta itse sijoitusrahastoa hallinnoivassa rahastoyhtiössä esimerkiksi omistuksensa kautta, eivät saa kuitenkaan käyttää äänivaltaansa rahasto-osuudenomistajien kokouksessa.

Sijoitusrahastoja koskevassa lainsäädännössä säädetään myös mahdollisesta ylimääräisestä rahasto-osuudenomistajien kokouksesta. Tällainen ylimääräinen kokous on pidettävä silloin, kun rahastoyhtiön hallitus katsoo siihen olevan aihetta tai jos sijoitusrahastoa hallinnoivan rahastoyhtiön tilintarkastaja sitä kirjallisesti vaatii.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa