Minilex - Lakipuhelin

Sijoitusrahaston hallinnan luovuttaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rahastoyhtiö voi luovuttaa hallinnoimansa sijoitusrahaston toisen rahastoyhtiön hoidettavaksi, mikäli se on saanut siihen Finanssivalvonnan luvan. Tällöin puhutaan luovuttavasta ja vastaanottavasta rahastoyhtiöstä. Niiden on yhdessä laadittava kirjallinen luovutussuunnitelma, jonka kummankin rahastoyhtiön hallitukset sitten hyväksyvät. Päiväyksen ja allekirjoituksen lisäksi luovutussuunnitelmasta on käytävä ilmi ainakin rahastoyhtiöiden toiminimet, yritys- ja yhteisötunnukset, osoitteet, kotipaikat, luovutettavan sijoitusrahaston nimi, selvitys hallinnon luovuttamisen pääasiallisista syistä, luovutuksesta rahastoyhtiölle maksettava vastike, selvitys luotoista ja ehdotus luovuttamisen ajankohdasta.

Kuten jo mainittiin, tarvitaan sijoitusrahaston hallinnon luovuttamisen täytäntöönpanolle Finanssivalvonnan lupa. Lupahakemus on tehtävä kuukauden kuluessa luovutussuunnitelman hyväksymisestä ja sen mukaan on liitettävä luovutussuunnitelma liitteineen sekä luovutuspäätökset. Tämän jälkeen Finanssivalvonnan on kuukauden kuluessa päätettävä täytäntöönpanoluvasta ja mikäli rahastoyhtiöt sen saavat, on niiden välittömästi ilmoitettava siitä kirjallisesti rahasto-osuudenomistajille ja julkaistava tieto luovutuksesta vähintään yhdessä valtakunnallisessa sanomalehdessä viimeistään kuukautta ennen hallinnon luovuttamista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]