Minilex - Lakipuhelin

Rikos ihmisyyttä vastaan

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainsäädännössämme määritellään rikoksia ihmisyyttä vastaan. Yksilö syyllistyy tähän rikokseen, jos hän osallistuu siviiliväestöön kohdistuvaan hyökkäykseen, kuten sotaan, murhaan, orjuuttamiseen, ihmiskauppaan, kidutukseen tai muulla tavoin aiheuttaa toiselle suurta kärsimystä, vakavan vamman tai vakavasti vahingoittaa hänen terveyttään. Väestön tuhoamisyritys tai itse tuhoaminen hyökkäyksen aikana luokitellaan myös rikokseksi ihmisyyttä vastaan. Samoin laillisen väestön karkottaminen tai pakkosiirto muodostavat mainitun rikoksen. Rikos ihmisyyttä vastaan vaatii tilanteen, jossa siviiliväestö joutuu laajamittaisen tai järjestelmällisen hyökkäyksen kohteeksi. Lisäksi, jos tämänkaltaisen hyökkäyksen aikana rikotaan toisen vapautta laittomasti, harjoitetaan seksuaalista väkivaltaa tai toteutetaan rotuerottelua, henkilö on syyllinen rikokseen ihmisyyttä vastaan.

Mikäli mainittu rikos kohdistuu suureen ihmisjoukkoon, se suoritetaan erityisen julmalla tai suunnitelmallisella tavalla ja se muutenkin on erityisen törkeä, henkilöä on syytettävä törkeästä rikoksesta ihmisyyttä vastaan. Näistä rikoksista seuraa rangaistuksena vankeutta

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]