Minilex - Lakipuhelin

Rahojen palautus kaupan purussa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kaupan purun myötä loppuu myös kauppasopimukseen perustuva suhde myyjän ja ostajan välillä. Myyjällä ei ole enää velvollisuutta luovuttaa tavaraa ostajalle eikä ostajalla velvollisuutta maksaa kauppahintaa eikä myötävaikuttaa kauppaan. Kaupan purkamisen johdosta osapuolten sopimuksesta johtuvat velvollisuudet ja oikeudet lakkaavat ja osapuolten on molempien palautettava se, mitä ovat sopimuksen perusteella saaneet. 

Jos sopimus on ehditty täyttää kokonaan tai osittain, eli tavara on luovutettu ja kauppahinta maksettu, voi kumpikin sekä myyjä että ostaja vaatia että, maksettu kauppahinta ja tavara palautetaan. Kumpikin osapuoli saa pidättyä palauttamasta omaa palautusvelvollisuuttaan siihen asti, kunnes toinen täyttää vastaavan oman velvollisuutensa. Maksettava on myös vahingonkorvaus ja korko, jota on purun perusteella velvollisuus suorittaa. Maksetusta kauppahinnasta tulee palauttaa sen verran, kuin siitä on maksettu, eli koko kauppahinta, jos se on maksettu kokonaan, tai se osa, mitä kauppahinnasta on siihen mennessä maksettu.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Jos ostaja on kerennyt saamaan ostamastaan tavarasta tuottoa, ja kauppa puretaan, on ostajan annettava saamansa tuotto myyjälle sekä maksettava kohtuullinen korvaus kaikesta muusta hyödystä, mitä tavara on voinut hänelle tuottaa ennen purkua. Myyjällä on myös korkolain mukainen velvollisuus maksaa kauppahinnan palautukselle korkoa siitä kauppahinnan maksun vastaanottopäivästä lukien.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa