Minilex - Lakipuhelin

Kaupan purkuvaatimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kauppa tarkoittaa sopimusta, jossa myyjä luovuttaa tavaran omistusoikeuden ostajalle rahavastiketta vastaan. Kaupan purkaminen taas tarkoittaa sitä, että myyjän velvollisuus luovuttaa tavara sekä ostajan velvollisuus maksaa kauppahinta ja myötävaikuttaa kauppaan lakkaavat. Kaupan purkuvaatimus tulee kyseeseen vain tapauksissa, joissa tavarassa oleva virhe ei ole vähäinen. Ostaja saa purkaa kaupan, jos sopimusrikkomuksella on ollut hänelle olennainen merkitys ja myyjän olisi tämä tullut käsittää. Ostaja menettää kuitenkin oikeutensa vaatia kaupan purkamista silloin, jos hän ei ole ilmoittanut purkuvaatimustaan kohtuullisessa ajassa myyjälle kun havaitsi virheen. 

Kaupan purkamisen vuoksi kummallakin osapuolella on oikeus vaatia, että vastapuoli palauttaa sen, mitä hän on vastaanottanut. Näin ollen ostajan on luovutettava myyjälle tavarasta saamansa tuotto ja maksettava kohtuullinen korvaus, mikäli ostajalla on ollut tavarasta muuta hyötyä. Myyjän taas on maksettava purkutilanteessa kauppahinta takaisin ja maksettava sille korkolain mukaisesti korkoa siitä päivästä lukien, jolloin hän vastaanotti maksun.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Mikäli sinua jäi mietityttämään kaupan purkuvaatimukseen liittyvät asiat, kannattaa kääntyä lakimiehen puoleen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa