Minilex - Lakipuhelin

Kaupan purkuvaatimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kauppa on sopimus, jossa myyjä luovuttaa tavaran omistusoikeuden ostajalle vastineeksi rahasta. Kaupan purkaminen tarkoittaa sitä, että myyjän velvollisuus luovuttaa tavara ja ostajan velvollisuus maksaa kauppahinta sekä myötävaikuttaa kauppaan päättyvät. Kaupan purkuvaatimus tulee kyseeseen ainoastaan tapauksissa, joissa tavarassa oleva virhe ei ole vähäinen. Ostaja voi purkaa kaupan, jos sopimusrikkomuksella on ollut hänelle olennainen merkitys ja myyjän olisi tämän pitänyt ymmärtää. Ostaja menettää kuitenkin oikeutensa vaatia kaupan purkamista, jos hän ei ilmoita purkuvaatimuksestaan kohtuullisessa ajassa myyjälle virheen havaitsemisen jälkeen.

Kaupan purkamisen seurauksena kummallakin osapuolella on oikeus vaatia vastapuolta palauttamaan se, mitä hän on vastaanottanut. Näin ollen ostajan on luovutettava myyjälle tavarasta saamansa hyöty ja maksettava kohtuullinen korvaus, mikäli hän on saanut tavarasta muita etuja. Myyjän taas on palautettava kauppahinta ostajalle ja maksettava tälle korkoa korkolain mukaisesti siitä päivästä alkaen, kun hän vastaanotti maksun. Mikäli kaupan purkuvaatimukseen liittyvät asiat herättävät kysymyksiä, suositeltavaa on ottaa yhteyttä lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]