Minilex - Lakipuhelin

Korvaus kaupan purkamisesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kaupan purku johtuu toisen osapuolen olennaisesta sopimusrikkomuksesta. Vahingon aiheuttaneesta sopimusrikkomuksesta on kauppasopimusta rikkoneella osapuolella kauppalain mukainen vahingonkorvausvelvollisuus.

Kaupan purun johdosta kummankin sopimusosapuolen on palautettava toisilleen se, mitä ovat sopimuksen perusteella saaneet. Myös suoritusten tuottama hyöty tulee palauttaa, eli jos tavara on tuottanut ostajalleen tuottoa, joudutaan tämä tuotto palauttamaan myyjälle kaupan purussa tai vastaavasti siitä on maksettava myyjälle kohtuullinen korvaus. Myyjän tulee maksaa kauppahinnalle tuottokorkoa, jos ostajalle tulee korvattavaksi se, että myyjä on pitänyt ostajalle kuuluvia varoja perusteetta hallussaan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Ostaja palauttaa tavarasta saamansa tuoton vain siltä osin, kun se ei perustu ostajan itsensä aikaansaamaan tuottoon. Tuoton ulkopuolelle siis rajataan tulo, jonka ostaja on saanut hyödyntämällä tavaraa omassa elinkeinotoiminnassaan. Esimerkiksi jos ostaja on kaupassa ostanut tiineenä olevan lehmän, lehmän vasan myynnistä saadut tulot eivät kuulu palautettavaan tuottoon. Ostajan tulee maksaa kohtuullinen korvaus myyjälle tavarasta saamastaan muusta hyödystä varsinaisen tuoton lisäksi.

Jotta vahingonkorvausvelvollisuus kaupan purussa syntyy, edellytetään rikkoneelta osapuolelta tuottamusta eli vaadittavan huolellisuuden laiminlyöntiä. Vahingonkorvaus muodostaa korvaukset kuluista, hinnanerosta, voitosta, joka on jäänyt vahingon takia saamatta sekä muista välillisistä ja välittömistä vahingoista, jotka aiheutuvat sopimusrikkomuksesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa