Minilex - Lakipuhelin

Päämenettelyn selvittäjän toimivaltuudet

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun velallisen konkurssiin asettamisesta päättävä jäsenvaltion tuomioistuin määrää selvittäjän konkurssipesään, selvittäjän asema on tunnustettava myös muissa jäsenvaltioissa, joihin konkurssin vaikutukset ulottuvat. Selvittäjän toimivaltuudet lakkaavat kun tämän tehtävät loppuvat tai hänet vapautetaan tehtävästään.

Päämenettelyssä konkurssipesän selvittäjän toimivaltuudet voidaan jakaa suoraan toimintaan ja toimintaan mahdollisessa sekundäärikonkurssissa. Suoraan toimintaan kuuluu aivan normaalisti konkurssimenettelyn mukaisesti velallisen omaisuuden haltuunotto ja sen siirtämisen konkurssin aloittamisvaltioon sekä lopuksi omaisuuden rahaksi muuttamisen.

Maksukyvyttömyysasetus takaa sen, että selvittäjällä on mahdollisuus velallisen omaisuuden takaisinsaamiseksi pyytää virka-apua sen maan viranomaisilta, jossa velallisen omaisuutta sijaitsee. Konkurssipesän selvittäjän toimivaltuudet eivät ole kuitenkaan rajattomat, sillä hän ei voi itse käyttää pakkokeinoja omaisuuden takaisinsaamiseksi eikä toimia riidanratkaisijana.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa