Minilex - Lakipuhelin

Minkälainen on kilpailukieltosopimuksen sisältö?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kilpailukieltosopimuksen tarkoituksena on rajoittaa työntekijän siirtymistä kilpailevan toiminnan harjoittamiseen yrittäjänä tai toisen työnantajan alaisuuteen työsuhteen päätyttyä. Kilpailukieltosopimuksen tekemiselle on aina oltava merkittävät perusteet ja sen on sisällettävä tietyt tiedot. 

Kilpailukieltosopimuksen tulisi sisältää sitä sitovan osapuolen tiedot sekä sen työnanatajan tiedot, joka kilpailukieltosopimusta vaatii. On siis merkittävä sopimuksen sopimusosapuolet. Lisäksi olisi tärkeää määritellä, millä perusteella kilpailukieltosopimus laaditaan. 

Kilpailukieltosopimuksen pituus olisi myöskin määriteltävä; Työsuhdelain puitteissa kilapilukieltosopimuksen enimmäiskesto voi olla enintään kuusi kuukautta, ja niissä tapauksissa, joissa työntekijä saa kilpailukieltosopimuksen sitovuudesta johtuvaa korvausta, saa kilpailukieltosopimus velvoittaa työntekijää enintään vuoden ajan. 

Kilpailukieltosopimukseen voidaan merkitä ehto sopimussakosta. Mikäli ehto sopimussakosta on kilpailukieltosopimukseen merkitty, on työntekijä velvollinen maksamaan enintään kuutta edellistä kuukautta vastaavan palkkasumman sopimussakkona entiselle työnantajalleen, mikäli työntekijä rikkoo kilpailukieltosopimusta. Kuuden edellisen kuukauden summa palkoista lasketaan nimenomaan niiltä kuukausilta, kun työntekijä on ollut suhteessa entiseen työnantajaansa.

Mikäli kilpailukieltosopimuksen sisältöön liittyen herää lisäkysymyksiä, kannattaa kääntyä lakimiehen puoleen. Lakipuhelimemme kautta asiantuntijat auttavat mielellään.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa