» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »
Kilpailukieltosopimuksen tarkoituksena on rajoittaa työntekijän siirtymistä kilpailevan toiminnan harjoittamiseen yrittäjänä tai toisen työnantajan alaisuuteen työsuhteen päätyttyä. Kilpailukieltosopimuksen tekemiselle on aina oltava merkittävät perusteet ja sen on sisällettävä tietyt tiedot.
Kilpailukieltosopimuksen tulisi sisältää sitä sitovan osapuolen tiedot sekä sen työnanatajan tiedot, joka kilpailukieltosopimusta vaatii. On siis merkittävä sopimuksen sopimusosapuolet. Lisäksi olisi tärkeää määritellä, millä perusteella kilpailukieltosopimus laaditaan.
Kilpailukieltosopimuksen pituus olisi myöskin määriteltävä; Työsopimuslain puitteissa kilpailukieltosopimuksen enimmäiskesto voi olla enintään yhden vuoden. Kilpailukieltosopimuksen kestäessä yli kuukauden työsuhteen päättymisen jälkeen, työnantajan on maksettava työntekijälle korvaus kilpailukiellon ajalta.
Kilpailukieltosopimukseen voidaan merkitä ehto sopimussakosta. Mikäli ehto sopimussakosta on kilpailukieltosopimukseen merkitty, on työntekijä velvollinen maksamaan enintään kuutta edellistä kuukautta vastaavan palkkasumman sopimussakkona entiselle työnantajalleen, mikäli työntekijä rikkoo kilpailukieltosopimusta. Kuuden edellisen kuukauden summa palkoista lasketaan nimenomaan niiltä kuukausilta, kun työntekijä on ollut suhteessa entiseen työnantajaansa.
Mikäli kilpailukieltosopimuksen sisältöön liittyen herää lisäkysymyksiä, kannattaa kääntyä lakimiehen puoleen. Lakipuhelimemme kautta asiantuntijat auttavat mielellään.
- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Pyydä tarjous lakipalvelusta
Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
- maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
- maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
- halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.
Aiheeseen liittyvät artikkelit
Selaa lakitietoa