Minilex - Lakipuhelin

Leasingin hyödyt

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Leasing on irtaimen käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta. Tyypillisesti kyse on kolmikantaisesta järjestelystä, jossa osapuolina ovat esineen myyjä, rahoitusyhtiö vuokralleantajana ja yritys vuokralleottajana. Leasing voi toimia vaihtoehtona tavanomaiselle luotolle tai osamaksukaupalle. Yritys voi ottaa tavanomaisen luoton ja ostaa sen avulla tarvitsemansa koneen tai laitteen. Toinen vaihtoehto on ostaa kone tai laite osamaksukaupalla suoraan myyjältä. Jos kuitenkaan kumpikaan näistä vaihtoehdoista ei kuulosta riittävän houkuttelevalta, voivat yritys ja tavaran myyjä kääntyä rahoitusyhtiön puoleen ja yritys voi saada koneen tai laitteen käyttöönsä leasingsopimuksen nojalla. Leasing sopii hyvin erilaisiin hankintoihin ja tyypillisiä vuokrattavia kohteita ovat ajoneuvot, IT- ja muut toimistolaitteet sekä teollisuuden koneet ja laitteet.

Leasingilla on useita hyötyjä. Kun yritys esimerkiksi tarvitsee uuden koneen tai laitteen, investointi ei tarvitse suurta pääomapanosta, sillä rahoitusyhtiö ostaa tavaran myyjältä ja vuokraa sen yrityksen käyttöön sovituksi ajaksi. Näin yritys voi myös jakaa hankinnan kulut tasaisesti investoinnin käyttöajalle. Leasingsopimus on käyttökelpoinen erityisesti silloin, kun hankittavat koneet ja laitteet menettävät nopeasti arvonsa ja yritys ei halua sitoa varoja omistamiseen. Lisäksi vuokrattava kone tai laite toimii järjestelyssä rahoitusyhtiön vakuutena, joten leasingjärjestelyssä ei tarvita muita vakuuksia.

Leasingjärjestelyn hyötynä on myös se, että rahoituksen lisäksi saatavana on muita lisäpalveluja, kuten vakuutukset, huollot, elinkaarenhallinta sekä ajoneuvojen osalta renkaidenvaihdot. Leasing helpottaa myös käyttöomaisuuden hallintaa, ylläpitoa ja siitä luopumista. Jos esimerkiksi kone on käyttökelpoinen tietyn ajan, sen jälkeen se voidaan helposti vaihtaa uudempaan. Leasingsopimuksessa voidaan myös sopia yrityksen oikeudesta lunastaa kone tai laite tiettyyn hintaan sopimuskauden päättyessä. Leasingin hyötyinä voidaan mainita myös se, että se monipuolistaa yrityksen rahoitusrakennetta ja keventää tasetta. Leasingvuokrat ovat myös kuluja, jotka yritys voi vähentää verotuksessa.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa