Minilex - Lakipuhelin

Leasingsopimus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Leasing kuuluu yrityksen pitkäaikaisen rahoituksen rahoitusmuotoihin. Sillä tarkoitetaan irtaimen käyttöomaisuuden pitkäaikaista vuokrausta. Leasingsopimuksia hyödynnetään yritysten toiminnassa esimerkiksi autojen, tietokoneiden ja erilaisten tuotantokoneiden hankkimiseen ja käyttämiseen. Myös kiinteistöleasingsopimuksia on mahdollista tehdä.

Leasingsopimukset ovat yrityksille hyödyllisiä rahoituskeinoja. Ne mahdollistavat uusien laitteiden käytön yrityksen toiminnassa ilman vanhojen laitteiden jälleenmyyntiä. Ne mahdollistavat myös uusien laitteiden hankinnan ilman suurta pääomaa tai lainaa, hinnan jakautuessa laitteen käyttöajalle. Laitteen hankinta maksetaan vuokraerissä ja laite toimii rahoituksen vakuutena. Harkittaessa leasingia rahoitusmuotona kannattaa verrata leasing-hintaa hankittavan laitteen ostohintoihin ja tarkastella, kuinka suureksi sopimuksen kokonaishinta nousee.

Leasingsopimuksia on erilaisia ja niiden kestot voivat vaihdella. Sopimukset voivat esimerkiksi koskea ainoastaan laitteen rahoitusta, tai ne voivat koskea myös sen huoltoa. Käyttöoikeusleasingissa vuokraus kestää vuokrakauden, jonka jälkeen kohde palautetaan vuokranantajalle. Yleensä laitteen myyjä tekee sopimuksen kohteen vuokrasta suoraan käyttäjän kanssa.

Rahoitusleasing on rahoitus- ja vakuusjärjestely, jossa rahoittaja ostaa yritykseltä laitteen ja vuokraa sen yritykselle. Leasingsopimuksen mukainen rahoitusjärjestely toteutetaan yleensä kolmikantana eli kolmen eri osapuolen välillä. Rahoitusyhtiö ostaa laitteen myyjältä ja vuokraa sen vuokralleottajalle, joka käyttää sitä toiminnassaan.

Vuokralleottajan on oltava tarkka leasingsopimuksen ehdoista ja tiedostettava mihin sitoutuu. Sopimuksista saattaa olla vaikea irtautua, vaikka laitteeseen tulisi jokin vika kesken sopimuskauden. Esimerkiksi laitteen takuu- ja korjausehdoista on syytä olla selvillä. Ehdoissa kannattaa kiinnittää huomiota myös muun muassa vuokra-aikaan ja vuokran määrään sekä laitteen huoltoon ja vakuuttamiseen.

Leasingsopimuksista rahoitusleasing on yleisempi yritysten keskuudessa kuin käyttöoikeusleasing, joka muistuttaa enemmän tavanomaista vuokrasuhdetta. Rahoitusleasing, joka puolestaan muistuttaa enemmän luotollista kauppaa, sisältää yleensä kauppasopimuksen myyjän ja vuokralleantajan välillä sekä leasingsopimuksen vuokralleantajan ja vuokralleottajan välillä. Vuokralleantaja hankkii vuokrakohteen ainoastaan vuokralleottajan tarpeisiin, joten sopimukset tulee tehdä samanaikaisesti.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]