Minilex - Lakipuhelin

Tavaran vuokraaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tavaran vuokraamisella tarkoitetaan irtaimen esineen käyttöoikeuden vastikkeellista luovutusta toiselle. Vuokralle annettavina tavaroina voivat tulla pääsääntöisesti kyseeseen kaikki irtaimet esineet, ellei niiden luovuttamista ole erikseen kielletty. Mikään ei siis lähtökohtaisesti estä esimerkiksi työkalujen tai polkupyörän vuokraamista, mutta aseen vuokraaminen ja näin ollen luovuttaminen henkilölle, jolla ei ole oikeutta sen hallussapitoon, ei ole lain nojalla sallittua.

Vuokranantaja ja vuokralainen voivat yleisen sopimusvapauden nojalla keskenään vapaasti sopia vuokrasuhteessa noudatettavista ehdoista, jolloin esimerkiksi vuokrasuhteen pituus ja vuokran määrä määräytyvät sovitun mukaisesti. Vuokrasopimuksen rikkonut osapuoli on yleisten sopimusoikeudellisten periaatteiden nojalla vastuussa aiheuttamastaan vahingosta. Vuokralainen on näin ollen vastuussa esimerkiksi tavaran myöhästyneestä takaisinluovutuksesta aiheutuneesta vahingosta vuokranantajalle, ja vuokranantaja vuokrasuhteen ennenaikaisesta ja perusteettomasta päättämisestä. Jos jostain vuokrasuhteen kannalta merkillisestä seikasta ei ole erikseen osapuolten välillä sovittu, voidaan painoarvoa antaa muun muassa osapuolten tarkoituksille taikka samankaltaisissa sopimussuhteissa yleisesti noudatetuille ehdoille. Sopimuksessa olevaa kohtuutonta tai kohtuuttomuuteen johtavaa ehtoa voidaan viime kädessä joko sovitella tai jättää se huomioon ottamatta oikeustoimilain perusteella.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kauppakaaren mukaan jos sama tavara vuokrataan kahdelle yhtä aikaa, niin ensimmäinen vuokraaja saa pitää tavaran. Tavaran edelleen vuokraaminen ilman esineen omistajan lupaa on kiellettyä.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


 

Selaa lakitietoa