Minilex - Lakipuhelin

Leasing lunastus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Yleensä käytetyimmissä leasingsopimuksissa sopimuksen kohteena on joki irtain käyttöomaisuus, esimerkiksi auto. Leasingkohteen omistaja vuokraa kohteen käyttöoikeuden toiselle osapuolelle, joka maksaa kohteesta kuukausittain ennalta sovittua hintaa, joka voi sisältää myös esimerkiksi auton huolto- ja vakuutuskulut sopimuksen sisällöstä riippuen. Leasingsopimuksen ehtona voi yleensä myös olla niin sanottu lunastusoikeus, joka oikeuttaa kohteen "liisaajan" lunastamaan leasingin kohteen sopimuskauden päätteeksi itselleen tiettyyn hintaan. 

Leasingsopimus solmitaan yleensä määräajaksi, esimerkiksi kolmeksi vuodeksi. Oikeus kohteen lunastamiseen sijoittuu yleensä sopimuksen päättymisaikaan, ja lunastushinta riippuu sopimusehdoista. Maksettava kohteen lunastushinta voi olla esimerkiksi kohteen markkina-arvo vähennettynä leasingmaksuilla ja ikävähennyksillä. Jäljelle jäävä osuus suoritetaan leasingkohteen omistajalle, jota vastaan esineen omistusoikeus lopullisesti vaihtuu leasingvuokraajalle. Leasingsopimuksen vuokraajan ei kuitenkaan ole pakko lunastaa kohdetta leasingsopimuksen päättyessä itselleen, vaan hänellä on asiassa päätäntävalta omaa harkintaansa käyttäen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]