Minilex - Lakipuhelin

Leasingsopimuksen edut ja haitat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jokainen yritys tarvitsee jossakin matkan varrella ulkopuolista rahoitusta. Yrityksen onneksi, eri rahoitusvaihtoehtoja on markkinoilla saatavilla useita. Niistä täytyy vain valita omalle yritykselle tarkoituksenmukaisin.

Yksi yleistymässä oleva rahoitusmuoto on niin sanottu leasing, jota voidaan käyttää kahdella eri tavalla: käyttöleasing tai rahoitusleasing. Käyttöleasingissa vuokralleottaja vuokraa esimerkiksi tuotantovälineen suoraan laitetoimittajalta. Rahoitusleasingissa taas koneen taikka laitteen tarpeessa oleva osapuoli sopii, että rahoitusyhtiö ostaa tarvitun laitteen toimittajalta ja vuokraa sen edelleen laitetta tarvitsevalle. Leasingrahoituksen kohteina voivat olla mitkä tahansa koneet tai laitteet kuten, autot, atk-laitteistot ja -tuotteet ja muu yrityksen tavanomaisessa käytössä oleva kalusto.

Leasingsopimuksen etuna voidaan pitää muun muassa sitä, että leasingrahoituksessa ei yleensä vaadita ylimääräisiä vakuuksia. Leasingrahoitus helpottaa myös taloussuunnittelua ja ennustettavuutta, koska sopimuskauden maksut ovat kiinteitä ja siten tiedossa jo etukäteen. Leasingsopimuksiin on käytännössä usein vuokraajan toimesta liitetty lisäpalveluja kuten erilaisia hallinnollisia palveluja ja vakuutuksia. Leasingsopimukset usein muokataan yksilöllisten vuokralleottajan tarpeiden mukaan, esimerkiksi liittämällä erilasia lisäpalveluja kuten huoltopalveluita, mikä tekeekin leasingista potentiaalisen rahoitusvaihtoehdon yritykselle.

Leasingsopimusten haitoista voidaan todeta, että leasingrahoitus on ensinnäkin muihin vieraan pääoman rahoitusmuotoihin verrattuna kalliimpi vaihtoehto. Leasingrahoituksen helppo (käytännössä liiankin helppo) saatavuus voi jossain kohtaa johtaa myös yrityksen ylivelkaantumiseen. Varsinkin tapauksissa, joissa investointisuunnitelmia ja kannattavuuslaskelmia ei ole tehty riittävän ennen päätöstä hankkia rahoitusta leasingsopimuksella. Molemmat leasingmuodoista, eli rahoitus- ja käyttöleasing, merkitään tavallisesti tilinpäätöksessä siten, että vuokramaksut kirjataan kokonaisuudessa tuloslaskelmaan vuokrakuluiksi.

Lakimiehemme kertovat lisää leasingsopimuksista sekä niiden käyttötarkoituksista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]