Minilex - Lakipuhelin

Laaja konkurssipesä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Eräissä konkurssilain säännöksissä laajat konkurssipesät on asetettu tavanomaisista konkurssipesistä poikkeavaan asemaan. Laajaa konkurssipesää koskee muun muassa tilintarkastusvelvollisuus. Lisäksi laajassa konkurssipesässä tulee pääsääntöisesti asettaa velkojatoimikunta ja jakoluetteloehdotuksen laatimisille asetettu määräaika on tavanomaista pidempi.

Laajalla konkurssipesällä ei tarkoiteta pelkästään sellaista konkurssipesää, jossa esimerkiksi pesän varallisuus on hyvin suuri. Velallisen liiketoiminta on voinut olla vähäistä vaikka pesään kuuluisikin arvokasta varallisuutta. Myöskään velkojien määrä ei pelkästään riitä määrittelemään konkurssipesää laajaksi. Velkojia voi olla hyvinkin paljon, mutta heidän saatavansa velalliselta voivat olla kuitenkin määrällisesti pieniä.

Konkurssilakiin on kirjattu kolme erillistä edellytystä, joiden mukaan määritellään, onko kyseessä laaja konkurssipesä. Noista kolmesta edellytyksestä kahden on täytyttävä ennen konkurssin alkamista, jotta kyse on laajasta konkurssipesästä. Edellytykset liittyvät viimeisen tilikauden taseen loppusummaan (raja-arvona 2 100 000 €) ja liikevaihtoon (raja-arvona 4 200 000 €) sekä viimeisen tilikauden aikana keskimäärin palveluksessa olleiden henkilöiden määrään (raja-arvona 50 henkilöä).

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa