Minilex - Lakipuhelin

Saneerausmenettely ja konkurssi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Mikäli vaihtoehtona velallisen saneerausmenettelyn aloittamiselle on konkurssi, tulee ensin ratkaista se, onko velallisella edellytyksiä tulla hyväksytyksi saneerausmenettelyyn. Jos velallinen todetaan saneerausmenettelyyn kelpoiseksi ja hakemus hyväksytään, konkurssihakemus puolestaan raukeaa tällöin. Jos velallista kuitenkaan ei hyväksytä saneerausmenettelyyn, on konkurssihakemuksen käsittelyä jatkettava ja konkurssiin asettaminen on mahdollista. Saneerausmenettelyn läpikäyminen on siis edellytysten täyttyessä ensisijainen vaihtoehto velallisen kohdalla.

Jos velallisen hakemus saneerausmenettelyyn hyväksymisestä hylätään, on velallisella mahdollisuus hakea tähän päätökseen muutosta. Tällöin vaihtoehtona olevaa konkurssiin asettamista koskevaa päätöstä voidaan lykätä eteenpäin siksi ajaksi, kunnes valitus ja muutoksenhakuprosessi on saatu käytyä läpi ja tutkittua, onko velallisella sittenkin mahdollisuus osallistua saneerausmenettelyyn. Jos hakemus saneerausmenettelystä tehdään vasta konkurssiin asettamisen jälkeen, asia jätetään tutkimatta.

Sen jälkeen kun velallinen on hyväksytty saneerausmenettelyyn, voidaan velallinen asettaa konkurssiin vain, jos velallinen menettelyn alkaessa oli maksukyvytön, konkurssihakemus perustuu saneeraushakemuksen vireilletulon jälkeen syntyneen velan maksamisen laiminlyöntiin, taikka olosuhteiden perusteella voidaan olettaa, ettei velallisen tilanne parane saneerausmenettelyn läpikäymisellä. Näin velallisen asettaminen saneerausmenettelyn aikana konkurssiin aiheuttaa saneerausohjelman raukeamisen.

Mikäli saneerausmenettelyn ja konkurssi herättävät kysymyksiä, kannattaa ne varmistaa lakipuhelimestamme.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]