Minilex - Lakipuhelin

Saneerausohjelma

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuomioistuin päättää

Saneerausohjelmalla tarkoitetaan yrityssaneerauksen kuluessa laadittavaa asiakirjaa, joka sisältää selvityksen velallisen taloudellisesta asemasta ja muista saneeraukseen vaikuttavista seikoista (selvitysosa) sekä määräykset velallisen toimintaa koskevista toimenpiteistä ja järjestelyistä (toimenpideosa). Saneerausohjelma voidaan vahvistaa vain sille velalliselle, jonka osalta saneerausmenettely on aloitettu. Saneerausmenettelyn aloittamisesta päättää tuomioistuin. Saneerausohjelman vahvistamisen jälkeen velallisen velkojille suorittamat maksut määräytyvät saneerausohjelmaan sisältyvän maksuohjelman mukaan. Velkoja aletaan maksaa vasta sen jälkeen, kun saneerausohjelma on vahvistettu

Ehdotuksen saneerausohjelmaksi laatii lähtökohtaisesti selvittäjä ja sen vahvistamisesta päättää tuomioistuin. Velkojat päättävät saneerausohjelman hyväksymisestä äänestämällä. Yritys ei ole saneerauskelpoinen, jos edellytyksiä saneerausohjelman aikaansaamiselle tai vahvistamiselle ei ole.

Saneerausmenettelyn tavoitteena on korjata yrityksen vaikeaa taloudellista tilannetta. Yrityssaneerauksella pyritään tervehdyttämään yrityksen taloudellinen tilanne, jotta yritys voisi jatkaa toimintaansa.

 

Kesto

Kun ohjelma vahvistetaan, tuntemattomat saneerausvelat lakkaavat ja saneerausvelkoja koskeva varojenjakokielto astuu voimaan. Saneerausohjelman kestolle ei ole asetettu minkäänlaisia rajoituksia, ja ohjelmien kestot ovat käytännössä vaihdelleet muutaman kuukauden ja jopa yli kymmenen vuoden välillä. Ohjelmien yleisin kesto on 5-10 vuotta. Yrityssaneeraus päättyy viimeistään, kun maksuohjelman mukaiset velat ovat tulleet asiallisesti maksetuiksi.

 

Saneerausohjelman raukeaminen

Tuomioistuin voi velkojan vaatimuksesta määrätä kyseistä velkojaa koskevan velkajärjestelyn raukeamaan, jos velallinen on olennaisella tavalla laiminlyönyt ohjelman mukaisen velvollisuutensa velkojalle eikä ole täyttänyt sitä velkojan asettaman kohtuullisen lisäajan kuluessa. Velkojalla on tällöin samanlainen oikeus suoritukseen velalliselta kuin jos saneerausohjelmaa ei olisi alunperinkään vahvistettu. Vahvistettua saneerausohjelmaa voidaan käyttää tällöin myös ulosottoperusteena.

Saneerausohjelman toteuttaminen on velallisen vastuulla. Velallisen laiminlyönnit voivat johtaa saneerausmenettelyn raukeamiseen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vinkit

- Yleensä selvittäjä laatii saneerausohjelman.

Varoitukset

- Velallisen tehtävänä on toimia saneerausohjelman mukaisesti. Laiminlyönnit voivat johtaa saneerausmenettelyn raukeamiseen. 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]