Minilex - Lakipuhelin

Saneerausohjelman hyväksyminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun yritys on lähtenyt saneerausohjelman tielle ja tuomioistuin on todennut, ettei menettelyn aloittamiselle ole esteitä, aletaan rakentamaan saneerausohjelmaa selvittäjän toimesta. Tuomioistuimen tehtävänä on myös ohjelman vahvistaminen. Tämän se tekee, kun kaikki velkojat ovat äänestäneet ohjelmaehdotuksen hyväksymisestä.

Selvittäjän tulee jättää tuomioistuimelle ehdotus ohjelman toteuttamisesta. Velkojien on täytynyt saada perehtyä ehdotukseen, ilmaista kantansa sekä äänestää siitä. Saneerausohjelma voidaan vahvistaa ennen kaikkea, jos kaikki velkojat suostuvat.

Äänestyksessä velkojat jaetaan saatavansa perusteen mukaan ryhmiin. Velkojat jaetaan neljään ryhmään: vakuusvelkojat, velkojat, joilla on yrityskiinnitys, muut kuin vakuusvelkojat ja viimesijaisten velkojen velkojat. Ohjelman hyväksymiseen tarvitaan joka ryhmästä enemmistö äänestyksessä, jotta tuomioistuin voi ohjelman hyväksyä.

Ohjelma on mahdollista hyväksyä myös erityisellä vähimmäis-kannatuksella, vaikka kaikissa ryhmissä ei olisikaan enemmistön hyväksyntää. Se voidaan vahvistaa, kun yksi velkojaryhmä on äänestänyt hyväksymisen puolesta, ja kaikkien hyväksymisen puolesta äänestäneiden velkojien saatavat muodostavat vähintään viidenneksen kaikista saatavista.

Tuomioistuimelle jää silti valta ratkaista hyväksytäänkö vai hylätäänkö ehdotus, sillä perusteella onko ehdotuksen toteuttamiselle ylipäätään edellytyksiä. Se ei kuitenkaan puutu liiketaloudelliseen sisältöön. Kuitenkin, jos ohjelma on huolellisesti tehty, ei hylkäämisen vaaraa yleensä ole. Yleensä enemmistön mielipide huomioidaan ja saneerausohjelma hyväksytään lain määräämien edellytysten mukaisesti. Valtaosalle  menettelyyn hyväksytyistä yrityksistä vahvistetaan saneerausohjelma.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]