Ratsastusseuran jäsenellä on vuokravelkaa seuralle ajalta jolloin hänen hevosensa asui seuran ylläpitämässä tallissa. Saako kaikille jäsenille avoin syyskokous kertoa velallisen nimen yleiseen tietoon vai tulisiko asia pitää/ hoitaa vain hallituksen sisäisenä?

1 vastaus


756 vastausta

Hei!

Rikoslaissa on säädetty sakolla rangaistavaksi yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. Jos levittäminen katsotaan törkeäksi, levittäjälle voidaan tuomita sakkoa tai vankeutta enintään 2 vuotta. Yksityiselämän loukkaavan tiedon levittämiseen voi syyllistyä esimerkiksi toimittamalla lukuisten ihmisten saataville tiedon toisen yksityiselämästä siten, että teko on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai kärsimystä loukatulle taikka häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

Yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseksi on oikeuskäytännössä katsottu joissain tapauksissa muun muassa velallisen tietojen julkaisemista.

Velallisen henkilötietojen julkaisemista ei voi pitää kannatettavana. Jos velkaa on hankala saada perittyä asiasta voi nostaa haasteen käräjäoikeudessa tai riidattomissa tapauksissa kääntyä ulosottoviranomaisen puoleen.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]