Teen alihankintana kiinteistövalokuvausta isolle firmalle, joka markkinoi kuvauspalveluja asiakkaillemme. Sopimuksemme sisältää kilpailukieltopykälän, joka jatkuisi pitkään vielä sopimuksen päättymisen jälkeen. Normaalissa työsuhteessa kyseinen kilpailukielto olisi täysin kohtuuton, sillä työni ei ole mitään rakettitiedettä, enkä ole saanut tehtävään erityiskoulutusta.

Koskeeko kilpailukiellon suhteen samat säännöt myös kahden yrityksen (tässä tapauksessa yhtiön ja yksityisyrittäjän) välistä sopimusta, vai voiko kilpailukiellon rikkomisesta todella tulla seuraamuksia?

1 vastaus


Minilex

30 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!

Kiitos kysymyksestäsi! Sopimusvapauden nimissä sopijapuolilla on oikeus ottaa sopimukseensa kilpailukieltolauseke tai tehdä erillinen kilpailukieltosopimus. Jos kilpailukiellon tehosteeksi on tehty sopimussakko, tulee osapuolen kilpailukieltosopimusta rikkoessaan maksaa toiselle sopimuksessa määritelty sopimussakko. Kilpailukieltosopimuksessa on täsmennettävä tarkasti kilpailukiellon rajat. Kuitenkin, on huomattava, että kilpailukieltosopimukset, jotka merkittävästi estävät, rajoittavat tai vääristävät kilpailua tai joista seuraa, että kilpailu merkittävästi estyy, rajoittuu tai vääristyy, ovat kiellettyjä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]