Hei, sain yksipuolisen tuomion asiassa, jossa ex-vaimoni hakee yritykseltäni korvauksia joskus tekemistään vapaaehtoistöistä.Ei ole ollut työsuhteessa.Laitoin selvityksen ja pitävät todisteet mm.väärentämistään yhtiökokouspapereista käräjäoikeudelle, mutta tiistaina postittamani kirje, jonka piti olla viim.perjantaina 11.11. perillä, menikin vasta maanantaina 14.11. ja näinollen siis myöhästyi. K-S Käräjäoikeus antoi siksi ypt:n.Nyt minulle tarjotaan takaisinsaantimahdollisuutta.Millainen asiakirjan oikea muoto on ja minkälaiset mahdollisuuteni ovat, koska postin hitautta on vaikea todistaa, kun ei leimojakaan kuulemma ykkösluokan kirjeessä ole ollut.

1 vastaus


Minilex

60 vastausta

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei!
Oikeudenkäymiskaaren 12 luvun 15§:n mukaan takaisinsaantia haetaan siltä tuomioistuimelta, joka on antanut asiassa yksipuolisen tuomion. Takaisinsaantia on haettava kirjallisesti 30 päivän kuluessa siitä lukien, kun takaisinsaannin hakija todisteellisesti on saanut tiedon yksipuolisesta tuomiosta. Jos yksipuolinen tuomio on annettu siitä syystä, että asianosainen ei ole noudattanut kehotusta antaa kirjallinen vastaus tai saapua tuomioistuimeen, hakemuksessa on mainittava sellainen syy tuomion muuttamiselle, jolla olisi voinut olla merkitystä asiaa ratkaistaessa. Jos yksipuolinen tuomio on annettu sen vuoksi, että asianosainen ei ole antanut kirjallista lausumaa, jossa ilmenee hänen kantansa pyynnössä esitettyihin kysymyksiin, hänen kantansa on ilmettävä takaisinsaantia koskevasta hakemuksesta.
Takaisinsaantihakemuksessa olisi mainittava seuraavat asiat: toimivaltainen tuomioistuin, asia, mitä tuomioistuimen ratkaisua takaisinsaantihakemus koskee, takaisinsaannin hakija, asiamies ja prosessiosoite, jos sellaiset on, kantaja, mitä takaisinsaannin hakija tuomioistuimelta pyytää, takaisinsaannin perusteet, kanteeseen liittyvät vaatimukset ja perusteet, todisteet sekä päiväys ja allekirjoitus. Jotta takaisinsaantia koskeva hakemus on sisällöltään oikeanlainen, sen laatimisessa voi olla hyvä turvautua lakimiehen apuun.
Postin hitaus todisteena on lähtökohtaisesti melko heikko, sillä asiakirjan lähettäminen viranomaiselle tapahtuu aina lähettäjän vastuulla. Myös mahdollisen määräajan noudattaminen on lähettäjän vastuulla. Jos asiakirjan toimittamiselle on asetettu määräaika, lähettäjän on huolehdittava siitä, että asiakirja saapuu viranomaiseen määräajassa.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]