Säätiöllä on ollut kokous, missä päätettiin että pidetään ylimääräinen kokous kun sille katsottiin olevan tarvetta lisäselvityksiä varten. Voiko hallituksen puheenjohtaja siirtää kokouksen sähköpostikokouksi vain ilmoittamalla hallituksen jäsenille sähköpostilla.

1 vastaus


Minilex

1 vastaus

Soita lakimiehelle - 0600 12 450

Hei, kiitos kysymyksestä!
Säätiön hallituksen puheenjohtaja vastaa hallituksen kokoontumisesta tarvittaessa, ja hänen tehtävänä on kutsua hallituksen kokous koolle. Säätiölaissa ei ole estettä toteuttaa kokouksen koolle kutsumista sähköpostitse. Säätiön säännöissä voi kuitenkin olla lisämääräyksiä koolle kutsumisen menettelystä ja kutsutavasta kuten sähköpostilla kutsumisesta. Jos kutsumisesta ei ole säännöissä määräyksiä, siitä voidaan hallituksessa sopia myös muulla tavalla. Päätetystä kutsumenettelystä on mahdollista poiketa hallituksen yksimielisellä päätöksellä.
Säätiölaki ei edellytä hallituksen päätöksentekomuodolta kaikkien jäsenten yhtäaikaista läsnäoloa samassa paikassa. Kokoukset voidaan siten pitää myös esimerkiksi sähköpostitse. Asian laadusta riippuen oikein toteutettu sähköpostikokous voi olla tehokas ja joustava päätöksentekomuoto. Edellytyksenä sähköpostitse tapahtuvalle kokoukselle on, että kaikille hallituksen jäsenille on varattu mahdollisuus osallistua tällaiseen kokoukseen. Säätiön säännöissä voi olla määräyksiä liittyen sähköpostikokouksiin. Niissä ei kuitenkaan tarvitse mainita mitään sähköpostitse tapahtuvasta päätöksenteosta. Hallituksen jäseniltä ei välttämättä edes kysellä suostumusta päätöksien tekemiseen sähköpostitse, koska sähköposti on yleistynyt niin paljon erilaisten toimielinten päätöksenteossa.
Sähköpostikokouksen käyttäminen edellyttää kuitenkin lähtökohtaisesti kaikkien hallituksen jäsenten suostumusta, ellei asiasta ole määräyksiä säätiön säännöissä. Suostumus voidaan yleensä antaa myös konkludenttisesti eli hiljaisesti hyväksymällä toimintatapa. Suostumus on tärkeä sen vuoksi, koska kaikilta hallituksen jäseniltä ei voida välttämättä edellyttää kaikkia tarvittavia valmiuksia sähköpostikokouksen käymiseen, vaikka sähköpostin käyttäminen nykyisin on hyvin yleistä.

Huomaathan, että lainsäädäntö on saattanut joiltain osin muuttua.
Varmista asiasi lakipuhelimesta, soita
0600 12 450.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


Aiheeseen liittyvät kysymykset

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »

[chatbot]